Problemele de sănătate ale membrilor familiei sau presiunea de la serviciu ne pot face să ne simțim stresate sau chiar copleșite. Știm că într-o astfel de situație, trebuie să ne relaxăm, dar ne dăm seama și că este mai ușor spus decât făcut. Oamenii încearcă diverse medicamente și tehnici de meditație pentru a se calma când suferă de nervozitate excesivă. În afară de aceasta, există și câteva plante indiene pentru stres și anxietate care au un efect excelent. Aceste plante te ajută să combați stresul și anxietatea în viața de zi cu zi. Mai mult, aceste ierburi sunt sigure, naturale și au rareori efecte secundare.

 

Plante indiene pentru stres și anxietate: Ashwagandha

Ashwagandha este o plantă cu un puternic efect de întinerire. Este folosită pentru prepararea unui medicament ayurvedic de peste 2000 de ani. Conform unui studiu publicat în Indian Journal of Psychological Medicine, Ashwagandha poate ajuta la reducerea nivelului de cortizol din organism, care este principalul hormon al stresului. Aportul regulat de Ashwagandha poate ajuta la rezolvarea problemelor legate de stres, anxietate, depresie și insomnie.

 

Plante indiene pentru stres și anxietate: Brahmi

Brahmi a fost folosit de medicii Ayurvedici pentru a îmbunătăți memoria, a reduce anxietatea și pentru alte probleme de sănătate. Unele studii dezvăluie că Brahmi poate stimula funcția creierului și poate juca, de asemenea, un rol în atenuarea anxietății și a stresului.

Plante indiene pentru stres și anxietate: Tulsi

Tulsi este o plantă comună întâlnită în aproape toate gospodăriile indiene. Această plantă este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante puternice. Poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Cunoscut și sub denumirea de busuioc sfânt, Tulsi induce un sentiment de calm. De aceea, este de eficient în tratarea anxietății și a stresului. Poți bea ceai din Tulsi în fiecare dimineață. În plus, acesta va contribui la îmbunătățirea imunității și va ține răceala și gripa la distanță.

 

Plante indiene pentru stres și anxietate: Roinița

Roinița este o plantă din familia mentei și are o aromă ușoară de lămâie. Este o plantă cu un puternic efect de relaxare. Mai multe studii sugerează că roinița are un efect calmant și antianxiolitic. Această plantă este de asemenea benefică în tratarea insomniei, indigestiei, demenței senile și bolii Alzheimer.

 

Plante indiene pentru stres și anxietate: Bhringaraj (Eclipta albă)

Consumul de ceai de Bhringaraj îți poate calma mintea și relaxa corpul. Compușii găsiți în această plantă îți pot energiza creierul prin stimularea circulației sângelui. În plus, ajută la relaxarea minții și a corpului tău. De asemenea, încurajează un somn sănătos.

Citește și: Cum scapi de anxietate. 7 idei practice pentru a controla și a combate frica

Atenție: Aceste plante indiene pentru stres și anxietate sunt sănătoase și sigure. Totuși, femeile însărcinate sau care alăptează nu ar trebui să le utilizeze. În afară de aceasta, este posibil ca persoanele care suferă de boli autoimune să fie nevoite să le evite. De aceea, întreabă-ți medicul înainte de a utiliza plante medicinale.

Citește și: Remedii naturale orientale pentru cele mai întâlnite afecțiuni

Sursa foto: 123rf.com