De ce ai probleme cu memoria și concentrarea

Cauzele pierderilor de memorie includ consumul de alcool, droguri, abuzul de tutun, anumite medicamente, somnul insuficient, stresul, depresia, carențele alimentare, traume ale creierului, atacul cerebral și demență senilă. Știi că ar fi foarte bine să înlături, pe cât posibil, factorii care provoacă problema. În plus, plantele medicinale care stimulează memoria și concentrarea îți pot fi de un real ajutor.

Citește mai multe în dicționarul medical, despre care sunt cauzele pierderilor de memorie și ce este de făcut

Plante exotice care stimulează memoria și concentrarea. Rhodiola

Rhodiola este o altă plantă care te poate ajuta să nu uiți. Este folosită de multe secole în tratarea mai multor afecțiuni. Te ajută să-ți păstrezi calmul în situații stresante, dar crește și capacitatea de concentrare și combate depresia. Planta ajută la stimularea sistemului nervos central și de aceea are acest efect. Există și un studiu care dovedește că un aport zilnic și regulat de rhodiola îmbunătățește memoria. La noi, se găsește sub formă de preparate standardizate în farmacii și magazine cu produse naturale.

Plante exotice care stimulează memoria și concentrarea. Bacopa

O altă plantă mai puțin cunoscută la noi, dar folosită pentru a trata această problemă în medicina ayurvedică este bacopa. Ea ajută studenții să învețe mai bine, stimulează concentrarea și capacitatea de a reține informații. Este nevoie de o administrare zilnică de trei luni, dar după care se pot constata o capacitate mai ridicată de a învăța și o viteză crescută de a procesa informațiile. Se găsește tot sub formă de preparate standardizate, de obicei în combinație cu alte extracte. Mai rar la noi, se poate găsi chiar planta din care se poate prepara un ceai, după indicațiile de pe ambalaj.

Ai examen? Citește și un articol special pentru studenți: Ce plante te ajută să te concentrezi la examene

Sursa foto: 123rf.com