Plante diuretice și depurative: Măceșul
Conține cantități considerabile de vitamina C și A. Este un excelent tonic-vitaminizant, dar și diuretic și depurativ. Este indicat pentru îmbunătățirea circulației sangvine, pentru eliminarea calculilor renali, în afecțiuni hepatice, iritații ale intestinului și viermi intestinali. Se face infuzie sau decoct scurt din două linguri de pulpă mărunţită de măceșe la jumătate litru de apă. Întreaga cantitate se bea în cursul unei zile.
Citește și: Cele mai bune diuretice pentru detoxifierea de primăvară
Plante diuretice și depurative: Urzica
Este una din cele mai cunoscute plante cu efect diuretic-depurativ. Fie proaspătă, fie uscată, face adevărate minuni în organism. Are și acţiune antiinflamatoare şi sedativă, expectorantă și antidiareică. Infuzia se prepară din una-două linguriţe de flori la o cană cu apă. Se beau una-două căni pe zi.
Citește și: Leacurile dacilor
Plante diuretice și depurative: Napul
”Napul comestibil este un bun diuretic și dizolvant uric. De aceea, este de folos în cistite, litiază urică şi în gută. Consumul de napi are efecte benefice și în caz de eczeme sau acnee. Se mai recomandă în enterite, având proprietăţi astringente. Extern, napii produc maturarea furunculelor și abceselor. Aplicațiile cu napi sunt recomandate pentru completarea tratamentului gutei. Consumat ca atare, napul are efect depurativ-diuretic. Mai poți face o infuzie dintr-o linguriţă de pulbere de napi la o jumătate de litru de apă. În caz de furuncule, abcese, gută, se fac aplicaţii cu napi fierţi răciți. Se masează ușor pentru a-şi lăsa sucul,” spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.
Citește și:
- 5 leacuri pentru cistită. Scapă de infecția urinară cu ajutorul acestor plante
- Marea campanie de vitaminizare
- Plante care elimină toxinele din organism recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor
Sursa foto: 123rf.com