Merișorul previne cancerul mamar

Un recent studiu al Universității americane Cornell a arătat că substanțele pe care le conține merișorul ajută la distrugerea celulelor canceroase în cazul tumorilor maligne ale sânului. Încă nu se știe dacă poate acționa împotriva oricărui tip de cancer, pentru că, chiar și în cazul cancerului la sân există mai multe tipuri și nu se știe încă dacă este eficient în toate cazurile. Cu toate acestea, faptul că merișorul are un conținut crescut de antioxidanți nu poate decât să ajute.

Crețișoara reglează menstruațiile

Crețișoara are proprietăți astringente și anticoagulante. Este bună și pentru reglarea menstruațiilor neregulate sau prea abundente. Ca uz extern, este indicată în scurgeri vaginale cauzate de diverse afecțiuni. Pentru uz intern, se face infuzie, timp de 10 minute, din una sau două lingurițe de plantă uscată la un litru de apă clocotită. Se beau două trei căni pe zi. Se folosește și sub formă de tinctură. Se iau 20 de picături în puțină apă de trei ori pe zi. Pentru uz extern, se fac băi de șezut de două ori pe zi cu un litru de ceai concentrat (40 gr. la un litru de apă).

Coada-Șoricelului oprește hemoragiile

”Coada-șoricelului are multiple și variate efecte benefice: combate febra, inflamațiile, spasmele stomacale sau uterine, oprește hemoragiile, dar și favorizează menstruația. În plus, ajută digestia și are acțiune antimicrobiană. Părţile aeriene ale plantei se recomandă în anorexii, ca tonic amar şi imunostimulent. Ele reduc timpul de coagulare al sângelui, fiind recomandate în menstruații prea abundente cu pierderi de sânge prea mari și alte hemoragii. Din inflorescențe se prepară o infuzie dintr-o lingură la o cană cu apă. Se beau trei-patru căni pe zi. Împotriva hemoragiilor se face un decoct dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă. Se fierbe timp de cinci minute și se beau patru-cinci căni pe zi, la nevoie. Nu se recomandă în sarcină. Decoctul mai este contraindicat în hiperaciditate și ulcer gastric pentru că stimulează secrețiile gastrice.”

Sursa foto: 123rf.com