Ai în bucătăria ta plante cu efect afrodiziac: busuiocul, menta, cimbrul, șofranul, nucșoara și rozmarinul. Folosește-le în mâncare la o cină romantică. Pe lângă gust, acestea acționează și prin miros, simțul care trezește cel mai mult instinctul sexual.

Citește și: Plante care readuc dorința sexuală

Plante cu efect afrodiziac: Varza murată

Poate nu este cel mai potrivit ingredient pentru o cină romantică, dar zeama de varză acră este elementul principal pentru un amestec cu efect garantat. Mixează un pahar de moare, cu unul de suc de roșii, 150 ml de apă plată, o lingură de miere de albine și una de suc de lămâie. Din acest preparat, se bea câte un pahar de două ori pe zi. Pe lângă îmbunătățirea generală a stării de sănătate, este un antidot al problemelor de erecție. În plus, un nutriționist croat a remarcat că două porții de varză murată pe zi sunt mai eficiente decât administrarea de Viagra. Atenție, murăturile sunt contraindicate persoanelor hipertensive.

Plante cu efect afrodiziac: Colții babei (Tribulus terrestris)

Colții babei” sau Tribulus terrestris este o plantă care seamănă cu vița-de-vie. A fost cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru efectele sale curative, de tonic, diuretic, dar și pentru îmbunătățirea vieții sexuale și a fertilității. Este utilizată și de atleți pentru creșterea performanțelor, pentru că stimulează producția de testosteron și activitatea musculară. Se folosesc frunzele, florile și semințele. Este contraindicat femeilor însărcinate sau care au exces de testosteron. La noi se găsește sub formă de produse standardizate. Alege-le pe cele avizate de Ministerul Sănătății și consumă-le conform indicațiilor de pe ambalaj.

Citește și: De ce toate femeile ar trebui să facă exerciții Kegel

Plante cu efect afrodiziac: Curmalele

”Fructele de curmal conțin vitamina A liposolubilă, vitamine din complexul B hidrosolubil, C și E. Pe lângă acținea diuretică, emolientă, ușor antiinflamatoare, expectorantă, ele au și efect afrodiziac. Ca urmare, sunt folosite ca remediu în numeroase afecțiuni cum ar fi anemie, oboseală cronică, astm, tuse, broșită, precum și pentru creșterea potenței și a longevității”, scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor. Studii recente arată că fructele de curmal conțin estradiol și flavonoide. Pe un grup experimental, consumul lor zilnic (aproximativ 3 fructe pe zi) a avut efecte pozitive asupra calității spermei. Au îmbunătățit numărul de spermatozoizi, motilitatea, morfologia și calitatea ADN-ului. Persoanele cu diabet trebuie să le consume doar cu avizul medicului nutriționist, întrucât conțin multe zaharuri.

Plante cu efect afrodiziac: Parfumuri incitante din natură

Un parfum delicat, dar și câteva flori în dormitor sau o lumânare parfumată vă pot face să simțiți senzualitatea în aer. Atunci când îți alegi parfumul pentru o seară romantică, ține cont de care sunt cele mai incitante arome. Printre plantele care pot garanta succesul se numără regina nopții, leandru, iasomie sau tuberoze, dar și banalele tufănele. Poți folosi și parfum de cameră sau plante la ghiveci sau în glastră pentru a crea o atmosferă cât mai îmbietoare. Poți folosi și lumânări parfumate sau uleiuri esențiale cu extract din aceste plante sau scoțișoară. Aroma lor face aerul incendiar.

Plante cu efect afrodiziac: Cele mai puternice efecte

Dr. farmacist Ovidiu BojorSchinduful este o plantă cu un puternic efect afrodiziac. Semințele, adăugate zilnic în mâncare dau gust bun și cresc libidoul. Seminţele de schinduf se folosesc în ţările asiatice drept condiment: fie uscate, adăugate în amestecuri tradiţionale, fie încolţite, în salate. Îl mai poți folosi și sub formă de ceai sau capsule. Pentru ceai, se toarnă o cană cu apă fierbinte peste două lingurițe de semințe măcinate. Se lasă să stea timp de trei ore, după care se fierbe timp scurt. Se bea călduţ. Nu se cunosc contraindicații, dar nu se recomandă în timpul sarcinii. Și sânzienele galbene mai sunt indicate în acest sens. Preparatele din această plantă au efecte favorabile asupra circulaţiei şi a vaselor capilare, ceea ce influențează pozitiv viața sexuală. Se recomandă și în impotenţă. Se administrează sub formă de infuzie dintr-o lingură din părţile terminale ale plantei recoltate în timpul înfloririi, la o cană cu apă. Se beau una-două căni pe zi. Nu prezintă contraindicaţii,” scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

GHIDUL plantelor medicinale

Sursa foto: 123rf.com