Chiar dacă este o afecțiune care lovește, în special, persoanele peste 65 de ani, un sfert dintre cei afectați au vârste mai mici. Ce poți face este ca, prin modul tău de viață să previi astfel de probleme, menținând tensiunea arterială și nivelul colesterolului în sânge la valori normale. Există câteva plante care te pot ajuta să previi atacul cerebral.

Ceaiul verde stimulează circulația

Cercetătorii britanici au arătat că cei care beau zi de zi ceai negru sau verde au un risc de a face AVC cu 21 la sută mai mic, față de cei care nu au acest obicei. Înlesnește circulația sângelui, ceea ce previne formarea cheagurilor care duc la accident vascular.

Acizii grași Omega3 previn atacul cerebral

S-a observat că, la popoarele care mănâncă mult pește, incidența atacului cerebral este mai mică. Se pare că acest efect miraculos îl au acizii grași omega 3 prezenți în pește. Speciile cele mai bogate în aceste substanțe sunt somonul și sardinele. Dacă nu îți place peștele, poți lua suplimente alimentare cu acest conținut.

Usturoiul scade tensiunea

Ajută la scăderea tensiunii arteriale sau menținerea ei în limite sănătoase. Ajută la fluidificarea sângelui și previne formarea cheagurilor de sânge. Ar trebui să consumi doi-trei căței de usturoi pe zi. Dacă nu te dai în vânt după gustul lui sau nu vrei să îți miroasă gura, îi poți tăia foarte mărunt și înghiți cu apă.

Păducelul împiedică formarea chegurilor

Maica Iustina Bujor, medic cu specialitatea medicină de familie și conducătoarea unui laborator de preparate naturiste de la Mănăstirea Paltin, recomandă păducelul, care ajută la reglarea tensiunii, stimulează activitatea cardiacă și împiedică formarea cheagurilor. Se poate lua tinctură de păducel sau se poate combina cu cea de valeriană, talpa-gâştii, ciuboţica-cucului şi de sunătoare. Acţiunea preparatului este vasodilatatoare, ajutând sângele să circule mai bine. Are și efect sedativ asupra sistemului nervos – astfel, este benefică celor care pot dezvoltă afecţiuni cardiace și face AVC din cauza stresului.

Sursa foto: 123rf.com