Plante și alimente pentru îmbunătățirea vieții sexuale. Remedii din America de Sud

Printre cele mai cunoscute plante și alimente pentru îmbunătățirea vieții sexuale, se numără guarana și damiana. Guarana este indicată și pentru creșterea libidoului, atât la bărbați, cât și la femei. Are efectul de a mări rezistența și durata actului sexual. În plus, acționează și ca tonic psihic, crescând dorința. Damiana are efectul de a stimula circulația la nivel genital și crește sensibilitatea în zonă. La bărbați, crește cantitatea de spermă.

Citește și: Sex la menopauză? Se poate, fără nicio grijă și fără riscuri

Plante și alimente pentru îmbunătățirea vieții sexuale. Sânzienele

Sânzienele au acţiune afrodiziacă. Preparatele din această plantă au efecte favorabile asupra circulației și a vaselor capilare. Se recomandă în mai multe afecțiuni, dar și în impotență. Se face o infuzie dintr-o lingură din părțile superioare ale plantei recoltate în timpul înfloririi la o cană cu apă. Se beau una-două căni pe zi.

Citește și: Trucuri pentru o viață sexuală mai bună

Plante și alimente pentru îmbunătățirea vieții sexuale. Alimente care conțin zinc

Zincul este un nutrient esențial în fertilitate. Bărbații au nevoie de zinc pentru sănătatea spermatozoizilor și pentru sistemul imunitar. Femeile au, de asemenea, nevoie de zinc. Zincul este implicat în controlul glicemiei. Este, de asemenea, un puternic antioxidant care este implicat în eliminarea deșeurilor din celule.

Zincul se găsește în carnea de pește, dar în special crustacee și stridii. Se găsește, de asemenea, în semințe de dovleac, nuci și carne. Atenție! Consumul de alcool interferează cu absorbția și asimilarea zincului.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com