Din fericire, în prezent există alternative la uleiul de pește. Poți foarte simplu să suplimentezi aportul de acizi grași Omega 3 în alimentația adulților și a copiilor. Acum, le putem oferi micuților noștri o alimentație variată, dar și suplimente care să acopere carențele. Chiar și copiii care nici nu vor să audă de pește vor fi încântați de un sirop absolut delicios care nu pare să aibă urmă de ulei de pește, pentru că acesta se află în microcapsule bine ascunse.

Suplimente de calitate care înlocuiesc uleiul de pește

Acizii grași se regăsesc în relativ puține alimente. Unele dintre ele, cum este uleiul de pește, ar putea fi refuzate de micuțul tău. De aceea, se recomandă un aport adițional de acizi grași Omega 3.

Atunci când cumperi suplimente cu Omega 3 de la farmacie ar trebui să ții cont de modul în care au fost produse. Este important ca acestea să nu conțină plumb, mercur etc. – metale dăunătoare care se pot găsi în peștele oceanic.

Alternative la uleiul de pește fără mercur

După cum am văzut, uleiul de pește poate fi chiar dăunător, dacăsursa lui este peștele oceanic care a fost expus la mercur. Vestea bună este că există pe piață capsule în care materia primă a fost distilată molecular pentru a-i îndepărta impuritățile.

Cum alegi un supliment alimentar de calitate

Dacă vrei să cumperi un supliment alimentar cu Omega 3 care să conțină uleiul de pește, verifică următoarele detalii. Produsul ar trebui să aibă un conținut ridicat de acizi DHA și mai mic de EPA (acid eicosapentaenoic), pentru că primii fac parte din structura principală a creierului și nu pot fi sintetizați de organism. Vei găsi informațiile necesare pe ambalaj și în prospect.

Citește și: Ce este uleiul de krill și de ce ar trebui să-l consumi

Sursa foto: aciziomega3.ro