Aerul uscat iarna, combinat cu sistemele de încălzire în interior pot usc cu pielea și pot declanșa apariția eczemelor. Alte cauze sunt purtarea prea multor straturi de îmbrăcăminte, băile fierbinți sau faptul că folosești o plapumă prea groasă.

Ai pielea uscată iarna? Utilizează oțetul de mere pentru a o trata!

Oțetul de mere poate fi utilizat intern sau extern pentru ameliorarea simptomelor de piele uscată. Ajută la echilibrarea nivelului de pH al pielii. De asemenea, conține proprietăți astringente, antifungice și antibacteriene, care pot reduce eczemele, precum și cicatricile de eczemă.

Iată cum folesești oțetul de mere, ca tratament intern și extern!

Ai pielea uscată iarna? Ai grijă cum te îmbraci!

Îmbrăcămintea din lână poate face pielea uscata. De asemenea, fibrele sintetice și materialele aspre pot avea același efect. Ar fi bine să porți mai multe straturi de îmbrăcăminte din bumbac, decât un strat greu de îmbrăcăminte din lână, pentru a-ți ajusta temperatura corpului după cum este necesar pe parcursul zilei.


Cei alergici la cromat ar trebui să evite și mănușile și pălăriile din piele. Dacă ai mănuși de piele sau lână, poartă direct pe piele o pereche
subțire de mănuși de mătase pentru a reduce iritarea pielii.


Un alt aspect important este că trebuie să
nu rămâi mult timp cu hainele și încălțămintea umedă, deoarece acestea îți pot irita pielea și pot agrava simptomele.

Ai pielea uscată iarna? Evită băile fierbinți!

Indiferent cât de tentant este să faci o băie lungă și fierbinte în timpul iernii, ar fi bine să alegi un duș sau o baie de maximum 15 minute cu apă călduță. Băile fierbinți pot provoca uscarea pielii.


Pentru a
-ți ajuta pielea să rețină umiditatea în timpul băii, poți adăuga niște produse hidratante în apă. Evită săpunurile dure, deoarece acestea vor elimina uleiurile naturale din piele.


După ce ai
făcut o baie sau un duș scurt, nu-ți freca pielea cu un prosop. Pune-ți un halat șo așteaptă să se usuce. Cât timp pielea mai e umedă, unge-te cu ulei de măsline sau de migdale în piele.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com