Pânza de păianjen, unul dintre cele mai bune pansamente naturale

Chiar dacă, la prima vedere, pare scârbos, pânza de păianjen este un foarte bun pansament natural, pentru că este antiseptică, antibacteriană și antifungică. Găsește o plasă de păianjen curată și aplic-o pe rană (bineînțeles, fără păianjen). Se va usca și întări. Atunci când vrei să o scoți, ud-o cu apă caldă.

Oul de găină

Mai exact, vei folosi membranele oului. Acest tip de bandaj este potrivit pentru julituri. Sparge un ou și scoate membrana de pe coajă. Aplic-o pe locul afectat după ce ai pus la loc bucata de piele julită. Atunci când vrei să scoți sau să schimbi ”pansamentul” toarnă peste el apă călduță și se va decoji.

Jaleșul de baltă

Aceatsă plantă face parte din familia mentei și este unul dintre cele mai bune pansamente naturale. Conține substanțe astringente care ajută la curățarea tpieturilor. Are și efectul de a grăbi viteza de coagulare a sângelui, ceea ce provoacă încetarea sângerării. Aplică o frunză curatp pe rană.

Urechea-iepurelui

Și această plantă face parte din familia mentei. Frunzele sale sunt foarte moi și flexibile. Poate fi folosită ca pansament și poate înveli o parte a corpului, cum ar fi degetul. Are, ca și jaleșul de baltă, efecte antiseptice și grăbește vindecarea.

Este important să știi că ar fi mai bine să folosești pansamente sterile și un dezinfectant pentru a te feri de infecții. În multe cazuri este necesar și să mergi la un cabinet medical specializat pentru a primi un tratament adecvat, mai ales dacă exsită riscul de infectare cu tetanos.

Sursa foto: 123rf.com