Oțetul de mere te scapă de dureri de cap. Cum îl folosești

Te doare capul, aplică niște comprese cu oțet de mere și te vei simți excelent! Oțetul de mere este folosit din cele mai vechi timpuri pentru a trata diverse probleme de sănătate. Oțetul de mere a fost folosit pentru a însănătoși bolnavii de orice boală ar fi suferit, de la scorbut la febra fânului și orice altă afecțiune. Unele studii medicale recente dovedesc eficiența oțetului de mere în tratarea unor anumite probleme de sănătate, dar cele mai importante rămân tot mărturiile oamenilor care s-au tratat cu succes cu oțet de mere de-a lungul timpului. Deci, dacă simți că te supără o durere de cap, niște comprese cu oțet de mere ar putea fi soluția.

Ai des dureri de cap? 5 cauze posibile ale declanșării migrenelor!

Oțetul de mere te scapă de dureri de cap. Când hipertensiunea e de vină

Pentru durerile de cap cauzate de hipertensiune se învelește laba piciorului cu o cârpă înmuiată în oțet și stoarsă bine. Se stă așa câteva minute. Împotriva febrei se aplică pe picioare o compresă cu oțet de mere și apă rece. Se ține până când compresa se încălzește. După aceea, picioarele se învelesc cu o pătură de lână moale. Dacă ai temperatură mare, folosește doar oțet de mere, fără apă. În caz de răceală fără febră mare, tot oțetul de mere îți vine în ajutor. Înmoaie-și degetele în oțet și freacă lateralele nasului, de sus în jos. După ce se usucă degetele, unge nările și pe dinauntru. Spală-te bine pe mâini.

Oțetul de mere te scapă de dureri de cap. Inhalație de ceai de busuioc cu oțet de mere

Pentru migrene bea ceai de busuioc, care are un efect calmant. Se fierbe la foc mic o lingură de frunze de busuioc cu 200 ml de apă. După ce se ia de pe aragaz, se lasă la infuzat timp de 10 minute. Se consumă trei căni pe zi, după masa de dimineață, de prânz și înainte de culcare. Infuzia de busuioc este bună și pentru inhalații, dacă se adaugă cinci linguri de oțet de mere la o jumătate de litru de infuzie. Inhalația ar trebui să dureze șase-opt minute. Se pot pune comprese cu oțet de mere și pe frunte, tâmple și ceafă. Ai grijă să nu-ți intre oțet în ochi.

Citește și: 5 afecțiuni care se pot trata cu oțet de mere

Sursa foto: 123rf.com