Orezul este nutritiv, are efect de scădere a tensiunii, este astringent foarte folositor în cazuri de diaree. Ca urmare, poate fi de folos în numeroase afecțiuni cum ar fi cele gastrointestinale, renale, dermatologice, afte bucale, anorexie, colite de fermentație, diaree, hipertensiune, obezitate. Apa și mucilagiul de orez sunt bune pentru a trata diareea copiilor și a bebelușilor.

Orezul brun e mai bun

Orezul brun este preferabil celui alb. Acesta este mai ușor de digerat, conține mai multe fibre, este bogat în proteine și minerale (calciu, magneziu, fier și potasiu). Cei care țin cure se slăbire sau care suferă de diabet ar trebui să-l folosească pentru că are un indice glicemic mai mic. Se poate folosi în orice preparat culinar. Mucilagiile de orez se prepară în modul următor: 50 g de orez se înmoaie în apă timp de două-trei ore, după care se fierb într-o jumătate de litru de apă. Se strecoară și se consumă apa.

Orezul, de folos în numeroase afecțiuni

În cazul afecțiunilor renale și gastro-intestinale se lasă la macerat seara o lingură de orez nedecorticat spălat bine. Dimineața se strecoară și se bea. Se poate și fierbe înainte. Pentru rezultate bune, se poate face tratamentul mai multe zile la rând. În cazul diverselor afecțiuni ale pielii se folosește făina de orez care se aplică direct pe zona cu probleme, după care se spală cu apă călduță. Pentru iritații ale tenului sau urticarie, amestecă făină de orez cu ulei astfel încât să se formeze o pasta și aplică direct pe piele. Se ține timp de 20 de minute după care se spală cu apă călduță.

Sursa foto: 123rf.com