Oleația practicată acasă înseamnă să consumăm unt clarifiat ghee pe stomacul gol timp de șapte zile. În exterior, acesta este folosit pentru automasaj zilnic. Scopul acestor proceduri este să elimine din corp toxinele acumulate (pesticide, metale grele).

Cum funcționează oleația

Grăsimile lichide au calitatea de a penetra și de a înlătura cu ușurință obstrucțiile. Aceasta înseamnă că sunt absorbite ușor de țesuturi. Stimulează secrețiile. De aceea, toxinele și alte substanțe care sunt în exces sunt eliminate din celule. Grăsimea acționează ca un săpun care evacuează ceea ce nu ar trebui să se afle în corp.

Oleația acționează cu bândețe

Oleația nu este doar eficientă, dar și acționează cu blândețe, fără să forțeze organismul. Calitatea de lubrifiant a grăsimilor ajută la purificarea, dar și la protejarea țesuturilor. Foarte multe metode moderne de curățare a organismului sunt foarte dure, mai ales pentru tractul digestiv. Pe termen lung, acestea dăunează sănătății. Oleația acționează eliminând toxinele din organism și, totodată, protejând și hrănind țesuturile.

Detoxifiere eficientă

Pentru a înlătura toxinele este important ca țesuturile să fie saturate de grăsime. De aceea, se va consuma unt ghee în cantități din ce în ce mai mari timp de trei până la șapte zile. Corpul îți spune singur când ajunge la saturație.

Semne că este suficientă grăsime în corp și că nu trebuie să consumi mai mult unt ghee sunt:

  • scaunele uleioase și, posibil, mai moi;
  • aversiunea pentru untul ghee;
  • ușoară amețeală;
  • îți simți corpul moale și suplu;
  • simțurile s-au ascuțit (ex. mirosul, gustul, vederea);

Prin ungerea corpului în exterior cu uleiuri naturale organice, nerafinate completăm efortul de a ajunge la saturație.

Exemplu de tratament cu unt ghee

Ziua 1: 2 lingurițe de unt ghee

Ziua 2: 4 lingurițe de unt ghee

Ziua 3: 6 lingurițe de unt ghee

Ziua 4: 8 lingurițe de unt ghee

Cum procedezi

Poți bea unt ghee topit simplu sau îl mai poți bea amestecat cu o cantitate mică de lapte de migdale sau de orez neîndulcit. Adaugă și un vârf de cuțit de praf de ghimbir sau cardoamom pentru gust. Nu mânca și nu bea nimic timp de 30 de minute după ce ai băut acest amestec. După ce a trecut o jumătate de oră, bea un pahar cu apă călduță cu suc de lămâie. Dacă îți este greață, bea ceai de ghimbir. Greața poate apărea, mai ales în zilele trei și patru de tratament.

Citește și:

Cum prepari untul ghee, elixirul tinereții

3 uleiuri care fac minuni pentru sănătatea ta

Detoxifiere la tine acasă

Sursa foto: 123rf.com