Alte probleme de sănătate care pot fi responsabile pentru lipsa de energie sunt candida sau sindormul intestinului permeabil. Oboseala cronică și problemele asociate pot fi înlăturate cu ajutorul unui stil de viață adecvat. Nu îl vei putea schimba peste noapte, dar poți face pași mici și vei vedea rezultate mari.

Oboseala cronică – remedii naturale: consumă mâncare cât mai puțin procesată

O dietă sănătoasă ar trebui să includă mâncare organică, crescută fără pesticide sau hormoni. Pentru a scăpa de oboseala cronică și a fi mai plină de energie, alimentele ar trebui să fie cât mai puțin procesate. Un factor care dăunează mult sănătății este zahărul rafinat, care ar trebui să fie exclus total din alimentație. Alege, în schimb, fructe și legume proaspete, nuci, alune etc. și semințe. Ar fi bine să renunți la alcool și cafea. Verifică dacă ai intoleranță la gluten și nu-l mai consuma, dacă testele sunt pozitive.

Oboseala cronică – remedii naturale: PH alcalin

Pentru a funcționa bine și a nu suferi de oboseală cronică, ar trebui să menținem în corp pH-ul de of 7.35-7.45. Dar dieta pe care o consumă majoritatea românilor este foarte acidă. Alimentele care provoacă aciditate sunt: proteina animală, glutenul, zahărul, prăjelile, alimentele care conțin hormoni, antibiotice și pesticide. În plus, stresul emoțional și de mediu provoacă aciditate.

În schimb, o dietă alcalină este antiiflamatoare. Începe-ți dimineața cu un suc de legume verzi. Adaugă suplimente alimentare care conțin clorofilă, chlorella sau spirulină. Acestea protejează sistemul imunitar și digestiv. În timpul zilei, bea apă călduță cu lămâie pentru a stimula digestia.

Oboseala cronică – remedii naturale: folosește produse cosmetice naturale

Produsele cosmetice nu rămân doar în exterior. Ele sunt absorbite de piele, asimilate de organism și, apoi, eliminate. Cremele care conțin substanțe chimice și parfumuri dăunează sănătății și pot cauza și ele oboseala cronică prin stresul la care supun organismul.

Sursa foto: 123rf.com