Cercetătorii francezi bănuiesc că în urmă cu câteva săptămâni, s-a produs un accident la un centru de tratare a comsbustibililor radioactivi sau unul pentru materiale radiologice din Rusia sau Kazastan. Ca urmare, s-au degajat în atmosferă niveluri ridicate de ruteniu 106, un element care nu există în natură şi este folosit în reactoarele nucleare. Norul radioactiv a ajuns de câteva zile peste Europa. Află și tu cum te ferești de radiații prin metode naturale.

Cei mai vulnerabili: copiii și femeile însărcinate

Unii suntem mai rezistenți la efectele negative ale radiaților, alții mai puțin. Cei mai vulnerabili sunt copiii și femeile însărcinate. Dr. Rareș Simu, medic specialist în imunologie, homeopatie şi alergologie, ne face recomandări pentru a ne pune, pe cât posibil, să evităm iradierea.

Cum te ferești de radiații prin metode naturale – leacuri de folos

Un regim de viață sănătos, în care persoana face mișcare, are o alimentație sănătoasă (care să conțină alimente proaspete: legume, fructe, verdețuri, produse ale stupului, ceaiuri din plante) bea suficientă apă – poate preveni îmbolnăvirea organismului prin întărirea sistemul imunitar”, spune medicul, care recomandă și câteva leacuri în acest scop:

 • Ceaiul verde una-două căni pe zi. Adaugă lămâie și miere.
 • Consumă polen crud – una-două lingurițe pe zi în amestec cu lapte, iaurt sau miere
 • Lăptișorul de matcă ajuta la eliminarea radiațiilor acumulate. Se ia amestecat cu miere, cel mult o jumătate de linguriță înainte cu o jumătate de oră înaintea micului dejun.
 • Spirulina are un conținut mare de clorofilă, ceea ce o recomandă pentru capacitatea ei de regenerare și creștere a rezistenței organismului la îmbolnăviri, neutralizeaza elementele poluante. Se consumă zilnic 3-5 grame.
 • Chlorella și ciuperca ganoderma ajută sistemul imunitar să se refacă după expunerea la radiații. Se găsesc produse standardicate care se consumă conform prospectului.
 • Radacina de ginseng scade efectele secundare ale radiațiilor, iar recuperarea în urma expunerii îndelungate se face mult mai repede.
 • Zeolitul este un mineral,utilizat mai ales pentru capacitatea lui de decontaminare radioactivă a organismului. El acționeaza ca un adevărat magnet, eliberând metalele grele și elementele radioactive.

Cum te ajută tratamentul cu zeolit

Cum te ferești de radiații prin metode naturale – alimentația indicată

 • Semințele de hrișca au și ele acest efect. În plus, stimulează producția de măduvă osoasă.
 • Algele marine stimulează activitatea funcției tiroidiene, împiedicând absorbția radiațiilor;
 • Legumele bogate în sulf (broccoli, varza, fasole, ridichi, usturoi, ceapă, rucola, gulie);
 • Alimentele bogate în pectină (morcovii, semințele de floarea-soarelui sau mere)țin departe de organism elementele poluante ce astfel nu mai sunt asimilate de organism.
 • Usturoiul și ceapa verde, urzicile, spanacul, leurda, ștevia sunt cele mai bune remedii pentru întărirea sistemului imunitar.

Cum să te protejezi de radiațiile electromagnetice

Cum te ferești de radiații prin metode naturale – vitamine și minerale

dr. Rares Simu

dr. Rares Simu

Radiațiile produc slăbirea sistemului imunitar. De aceea, pot duce la forme grave de boală și chiar la cancer. Îți dai seama dacă ești în pericol de a te îmbolnăvi prin iradiere dacă ai următoarele simtome: dureri de cap, astenie, amețeli, oboseală cronică, lipsa poftei de mâncare, diaree, căderea parului, afecțiuni ale pielii, tulburări de circulație sangvină, etc. Rezultatele analizelor de laborator vor arăta în cazul iradierii majore, apariția leucopeniei- scăderea numărului globulelor albe din sânge. Contaminarea cu radiații poate fi prevenită sau chiar tratată cu ajutorul unor alimente care ajută organismul uman tolereze mai bine efectele poluării. Unele vitamine și minerale clasificate ca antioxidanți diminuează activitatea radicalilor liberi şi protejează celulele de îmbătrânire prematură. Printre antioxidanți putem enumera: vitamina C, vitamina E, beta caroten, seleniu.”

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com