Pentru detoxifierea colonului apa joacă un rol esenţial. Este foarte important să consumi 10-12 pahare cu apă pe zi pentru a-ţi putea ajuta corpul să se detoxifice şi să elimine resturile din corp într-un mod natural. Apa te ajută şi ca mâncarea să circule mai repede prin sistemul digestiv.

Sucul de lămâie pentru detoxifierea colonului

Sucul de lămâie este foarte potrivit pentru curăţarea colonului. Lămâile conţin foarte multe proprietăţi antioxidante şi sunt bogate în vitamina C, o vitamină ce ajută foarte mult sistemul digestiv.

Poți încerca pentru câteva zile următorul tratament: să amesteci sucul unei lămâi cu puţină sare şi miere într-un pahar cu apă calduță şi să bei acest amestec dimineața pe stomacul gol. Te va ajuta să ieşi la baie mai repede și iți va da energie pentru întreaga zi.

O altă reţetă care merită încercată pentru câteva zile este să iei 2 linguri de suc de lamaie și să le amesteci cu un pahar de suc proaspăt de mere. Poți bea acest amestec de 2-3 ori pe zi şi te va ajută să fluidizezi mucusul prezent în intestine.

Află cum poți face o tabără de detoxifiere la tine acasă

Seminețele de in sunt laxative

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă şi seminţele de in în constipaţiile cronice, în afecţiunile colonului în urmă abuzului de laxative şi purgative, în colonul iritat, în diverticulite (inflamația unor diverticuli ai duodenului, intestinului subţire sau a colonului).

”În farmacia casei, seminţele de in se folosesc pentru combaterea constipaţiei cronice şi calmarea colonului iritat, ca atare, cu condiţia să nu fie sparte, deoarece se oxidează foarte repede. Pentru adulţi se recomandă 2 linguriţe de seminţe întregi, spălate rapid într-un jet de apă. Apoi se pun într-o cană cu apă la temperatura camerei şi se ţin 2-3 ore, după care se ”administrează” cu totul, preferabil seara, înainte de culcare. Nu se recomandă în ocluzii intestinale”.

Citește despre Cancerul de colon în dicționarul medical

Sursa foto: 123rf.com