Frunzele și păstăile de Moringa sunt surse bogate de vitamine și minerale. Frunzele au o mai mare calitate nutrițională. Dar păstăile au mai multă vitamina C – o cană de păstăi proaspete conține 157% din necesarul zilnic al unei persoane adulte. Acestea sunt preparate de localnici așa cum preparăm noi fasolea verde.

O cană de frunze proaspete de Moringa conține:

  • Vitamina B6 – 19% din necesarul zilnic
  • Vitamina A – 9%
  • Vitamina B2 (riboflavină) – 11%
  • Vitamina C – 12%
  • Proteine – 2g
  • Fier – 11%
  • Magneziu – 8%

Frunzele uscate se găsesc sub formă de suplimente alimentare în comerț. Dar ai putea crește planta la ghiveci acasă și să beneficiezi de toate calitățile sale.

Crește densitatea osoasă

Consumul de Moringa oleifera poate să crească densitatea osoasă. Datorită conținutului de fier și calciu, ajută nu doar la prevenția osteoporozei, ci poate și să întărească oasele deja afectate. Poate fi administrată și copiilor în creștere.

Are efecte anticancerigene

Datorită conținutului crescut de antioxidanți, consumul de Moringa ajută la combaterea radicalilor liberi, previne formarea tumorilor și creșterea celulelor canceroase.

Combate migrenele

Rădăcina plantei poate fi folosită pentru calmarea durerilor de cap. Se ia o linguriță de pudră de frunze de Moringa pe zi. Se poate amesteca îns ucuri de fructe pentru a fi mai ușor de consumat.

Scade glicemia

Dacă ești diabetic și nu poți ține glicemia sub control. Moringa poate fi ajutorul de care ai nevoie. Nu renunța nici la tratamentul dat de medicul nutriționist sau diabetolog, dar poți beneficia de proprietățile plantei. Există un studiu care arată că persoanele care au consumat în fiecare zi, timp de 3 luni, 7 g de pudră de frunze de Moringa, au beneficiat de o reducere a glicemiei, în medie, cu 13.5%.

Sursa foto: 123rf.com