Chiar dacă nu este zăpadă abundentă, iar temperaturile nu sunt foarte scăzute, iarna și-a intrat de mult în drepturi. Află care sunt cele 3 moduri prin care îți întărești sistemul imunitar în sezonul rece.

Ți-e teamă de ce aduce odată cu ea genul acesta de vreme”înșelătoare” ba cald, ba rece? Ai și de ce. Acum e cel mai prielnic moment pentru viroze, răceli și infecții respiratorii, deoarece sistemul tău imunitar se bulversează de la toate aceste schimbări de temperatură. Află 3 moduri prin care îți întărești sistemul imunitar în sezonul rece.

Citește și: Întăritoare naturale ale sistemului imunitar, ideale pentru stările de convalescență

Ai putină răbdare, nu apela încă la kitul de prim ajutor în caz de răceală, păstrează bine și șervetele pentru nas. Fă mai întăi câteva lucruri care să dea un imbold sistemului tău imunitar în sezonul rece. Urmează sfaturile noastre și nu vei mai fi victima frigului în acest sezon.

1. Moduri prin care îți întărești sistemul imunitar în sezonul rece: Mănâncă sănătos

O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume și semințe, vă menține și va creste rezistența la îmbolnăvire, inclusiv la infecțiile frecvente din timpul iernii. Toate aceste alimente sunt pline de vitamine, minerale și antioxidati, prin urmare te vor ajuta de minune.

Citește și: Cătină cu miere, cel mai bun remediu pentru sistemul imunitar

Moduri prin care îți întărești sistemul imunitar în sezonul rece: Fă mișcare

Nu trebuie să mergi zilnic la sală pentru exerciții cardio, însă poți face plimbări de o jumătate de oră în natură. Mișcarea zilnică este vitală pentru funcționarea corectă a organismului. Reduce riscul bolilor de inimă, a presiunii arteriale, diabet și multe alte boli. Tototdată, chiar și procesul de îmbătrânire va încetini. Plimbările în aer liber la amiază stimulează producția de vitamină D, care susține buna funcționare a sistemului imunitar.

Moduri prin care îți întărești sistemul imunitar în sezonul rece: Stai departe de toxine

Chiar daca viață urbană ne obligă să trăim într-un mediu poluant, elimină cât poți de mult ce e toxic în casa ta. Alege produsele de spălat vase, detergentul pentru rufe sau produsele de curățenie ecologice. Ieși cât mai mult la aer curat. Renunța la fumat.