În urma unei cercetări laboriaoase, oamenii de știință australieni consideră că mierea Manuka este mai bună decât toate antibioticele cunoscute. Nu s-au făcut cercetări și pe mierea de la noi. Poate nu are aceleași calități ca mierea Manuka, dar sigur este și ea foarte bună.

Ce este mierea Manuka

Mierea Manuka este produsă de albine din nectarul florii de Leptospermum Scoparium, numit și Manuka bush de Noua Zeelandă, și din arbori de ceai care se găsesc doar în Australia și Noua Zealandă.

Acest tip remarcabil de miere este foarte eficient în omorârea bacteriilor. Într-o lume în care multe antibiotice nu mai fac față din cauza bacteriilor rezistente la antibiotice, mierea Manuka poate salva mii de vieți în toată lumea.

Mierea Manuka luptă cu bacteriile rezistente la antibiotic

Dr. Dee Carter de la Universitea din Sydney observă că antibioticele au o viață scurtă, pentru că trebuie înlocuite la scurt timp pentru că își pierd eficiența. Bacteriile pe care le atacă devin rezistente la ele și le fac inutile în timp.

Raportul publicat în Jurnalul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase pretinde că mierea Manuka a omorât aproape orice bacterie și agent patogen cu care a fost supusă testelor. Spre deosebire de numeroase antibiotice de pe piață, microbii nu au supraviețuit tratamentului cu miere.

Cum te poate ajuta mierea Manuka

Mierea Manuka are efect antioxidant, antiinflamator, antibacterian, antiviral, antibiotic și grăbește cicatrizarea rănilor. Cercetătorii spun că se detașează în fața altor tipuri de miere prin faptul că poate să ucidă și bacteriile cele mai rezistente la antibiotice, cum este cel care amenință viața multora: stafilococul auriu.

Se mai spune că mierea Manuka ar fi de folos și pentru tartarea și prevenirea cancerului, inflamațiilor cronice, problemelor gastrointestinale, infecțiilor O.R.L. Scade valoarea colesterolului. Totuși, se pare că este cea mai eficientă în tratarea rănilor și a ulcerelor varicoase.

Citește și: Pielea uscată: 4 moduri prin care mierea este de ajutor

Sursa foto: 123rf.com