Mierea ajută la diminuarea simptomelor guturaiului și, folosită extern, este un bun cicatrizant. Conține o cantitate importantă de antioxidanți și are calități dovedite antibacteriene și antivirale. Dozată cu atenție, poate fi de folos și în alergii. Atunci când te doare în gât, mestecă un fagure de miere. Ține cât mai mult ceara în gură, ca pe o gumă de mestecat. Printre beneficiile consumului de miere se mai numără: stimularea sistemului imunitar, energizarea organismului și combaterea sindromului de oboseală cronică.

Mierea, cel mai sănătos îndulcitor

Dr. Liana Comșa recomadă ca mierea de orice tip să fie consumată ca atare sau în combinații cu alte produse naturale sau în lichide ca îndulcitor (ceai, lapte, sucuri). Atenție, nu trebuie încălzită la mai multe de 40 ° C pentru că își pierde calitățile sau, după părerea unor specialiști, poate deveni chiar toxică. Copiii care au mai mult de un an pot consuma aproximativ două- trei lingurițe pe zi, iar după șase ani, până la cinci-opt lingurițe pe zi. Adulții care nu au alte interdicții (diabet, obezitate etc.) pot consuma trei-șase linguri pe zi.

Tonic pentru organism

Mierea este un tonic pentru organism, având efecte bune folosită atât intern, cât și extern. Este de KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERApreferat în alimentație zahărului și dulciurilor concentrate, datorită faptului se absoarbe mai lent și nivelul zahărului în sânge se menține la un nivel relativ constant. Mierea de tei are efect calmant, antipiretic, antimigrenos, e benefică în afecțiuni ale aparatului respirator (bronșite, pneumonii, astm, etc). Cea de brad are un efect mucolitic, ajutând expectorația. Cea de salcâm calmează tusea, este toniși acționează ca pansament gastric. Cea de floarea-soarelui se poate utiliza în boli ale căilor respiratorii, în afecțiuni digestive, creșterea imunității, constipație. Mierea polifloră este cea mai complexă în nutrienți, ea putând fi folosită într-o multitudine de afecțiuni.”

Sursa foto: 123rf.com

Citește și:

Răceală

Constipaţie

Oboseală inexplicabilă