Hidratarea tenului nu este doar pentru persoanele care au tenul uscat. Toți au nevoie de hidratarea tenului, chiar și tenul gras. Dacă tenul nu este hidratat suficient și în mod regulat, nu are strălucire și dă semne de îmbătrânire. Multe dintre cremele din comerț au efecte bune, dar conțin și substanțe dăunătoare. De aceea, aceste metode simple de hidratare naturală a tenului îți vor fi de folos.

Metode simple de hidratare naturală a tenului. Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este un agent natural de hidratare. Cele mai multe îl avem deja în bucătărie. Conține acid linoleic, care ajută tenul să se mențină hidratat și îl face să arate moale și fără riduri. În plus conține vitamina E, care protejează împotriva radicalilor liberi, principala cauză a uscăciunii și a problemelor pielii.

Cum îl folosești:

Unge-ți mâinile, picioarele sau alte zone unde ai pielea uscată cu ulei ușor încălzit. Masează cu mișcări circulare și lasă să acționeze timp de 30 de minute. După aceea, fă un duș. Poți repeta acest procedeu de câteva ori pe săptămână.

Metode simple de hidratare naturală a tenului. Uleiul de cocos

Ca și uleiul de măsline, este un foarte bun hidratant al pielii.

Acizii grași pe care îi conține ajută tenul să se mențină hidratat și suplu. În plus, uleiul din nucă de cocos, hrănește tenul cu nutrienții de care are nevoie pentru a-și menține sănătatea. Nu este foarte gras și este potrivit tuturor tipurilor de ten.

Cum îl folosești:

Încălzește puțin ulei din nucă de cocos câteva secunde la microunde. Aplică-l călduț pe ten. Așteaptă 10 minute, după care clătește. Se poate aplica zilnic.

Metode simple de hidratare naturală a tenului. Mierea

Mierea este benefică tenului atât din exterior, cât și din interior. Așa că ai face bine să o folosești în locul zahărului.

Pentru că este un hidratant natural, mierea face ca tenul u să rămâhidratat. Pătrunde adânc în straturile pielii și face ca acest efect să dureze.

Cum o folosești

  • Amestecă două linguri de miere și două linguri de lapte nedegresat. Aplică pe ten și așteaptă 10 minute înainte să clătești. Repetă zilnic, dacă este nevoie.
  • Pentru pielea foarte uscată, aplică un strat de miere pe zona afectată și lasă să acționeze timp de 15-20 de minute. Clătește cu apă călduță. Repetă de două trei ori pe săptămână sau mai des dacă crezi că e nevoie.

Sursa foto: 123rf.com