Mătreața este o problemă jenantă și incomodă. Ai mâncărimi și umerii plini de mătreață. Poate afecta atât bărbații, cât și femeile. Aerul rece din timpul zilelor de iarnă face ca scalpul să fie mai predispus la uscare prin îndepărtarea umidității sale naturale.

În afară de aerul uscat și rece de iarnă, mătreața poate fi cauzată și de faptul că nu te speli frecvent cu un șampon potrivit sau nu-l speli bine. Poate fi vorba și de efectele secundare ale produselor de îngrijire a părului, fluctuațiile hormonale din organism, infecțiile fungice sau de alergiile cutanate.

Deși este adevărat că mătreața este o problemă obișnuită în timpul iernii, aceasta nu înseamnă că nu poți scăpa de această problemă iritantă. Poți utiliza câteva soluții simple și eficiente pentru a trata mătreața. Mai mult, aceste sfaturi și trucuri pot fi folosite pentru a preveni mătreața.

Metode naturale ca să scapi de mătreață iarna aceasta: spală-te regulat pe cap


În timpul lunilor reci de iarnă, mulți oameni își spală părul mai rar decât vara. Un scalp și un păr murdar pot agrava problema matreții și pot provoca mai multă mâncărime.

Pentru a preveni mătreața, este recomandat să te speli regulat pe cap. Dar evită și să te speli prea des, deoarece acest lucru va usca scalpul și poate duce la mătreață. Spălă-te pe cap nu mai mult de două sau trei ori pe săptămână folosind tipul potrivit de șampon.

Alege un șampon care are o formulă hidratantă dacă ai un scalp uscat și un șampon clarificator pentru un scalp gras.

7 sfaturi de urmat ca să fii frumoasă toată iarna


Metode naturale ca să scapi de mătreață iarna aceasta: Periajul este important

Periajul sau pieptănarea părului este necesară pentru a preveni sau elimina mătreața uscată de pe pielea capului. De asemenea, periajul poate stimula fluxul sangvin spre scalp, ceea ce este important pentru a avea un păr sănătos și fără mătreață.

Femeile însărcinate pot experimenta acestea simptome stânjenitoare, dar normale


Metode naturale ca să scapi de mătreață iarna aceasta: Maseează părul cu ulei


Masajul părului și
al scalpului cu ulei călduț este una dintre cele mai bune metode de prevenire a mătreții. Este important atât pentru parul uscat, cât și pentru părul gras.

Uleiul furnizează hidratarea foarte necesară unui scalp uscat. De asemenea, ajută la controlul excesului de ulei asupra scalpului. Când scalpul este uscat, glandele sebacee produc mai mult sebum pentru a compensa uscarea și face părul să pară gras, dar scalpul rămâne încă uscat.

Cum procedezi

  1. Încălzește puțin ulei de măsline, de nucă de cocos sau de migdale. De asemenea, poți adăuga câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai.
  2. Aplică uleiul pe rădăcinile părului.
  3. Folosind vârful degetelor, masează scalpul cu ulei timp de 5 până la 10 minute.
  4. Lăsă să acționeze timp de o oră.
  5. Spălă părul cu un șampon potrivit.
  6. Repetă de două sau trei ori pe săptămână și mătreața va sta departe de părul tău.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com