În Statele Unite, cercetătorii au observat că femeile care beau mai mult de o jumătate de cană ceai (negru sau verde) pe zi au avut o creștere semnificativă a fertilității, comparativ cu cele care nu consumau ceai. Se pare că efectul acesta este dat de două componente polifenoli și xantină, substanțe care contribuie la eliberarea de ovule sănătoase și, astfel, rămâi mai ușor însărcinată. Totuși, în timpul sarcinii este contraindicat să bei ceai verde sau negru și trebuie să ai mare grijă atunci când apelezi la diverse leacuri. Cel mai bine ar fi să bei ceai în perioada preovulatorie.

Leacuri pentru amândoi

Unul dintre cele mai bune remedii pentru bărbați este rădăcina de ginseng (crește libidoul și numărul de spermatozoizi). Pentru afecțiunile prostatei ajută, în special, tinctura de ghimpe, pufuliţă, mesteacăn, urzică şi gălbenele. Lăptișorul de matcă crește potența bărbaților, dar combate și sterilitatea feminină normalizând menstruația. Se iau 0,5-2 ml pe zi, ca atare sau cu miere. O cură se ține timp de două săptămâni, după care se face pauză o lună de zile. Astfel, îți crești șansele să rămâi însărcinată.

Regim de viață sănătos pentru a rămâne însărcinată

Tratamentele naturiste ar trebui însoțite de un regim de viață sănătos și cu o alimentație cât mai naturală, cu cât mai puțini aditivi alimentari, fără conservanți. Amândoi soții ar trebui să renunțe la consumul excesiv de alcool și la fumat, să aibă activitate fizică (preferabil cel puțin o jumătate de oră de efort susținut pe zi, de cinci ori pe săptămână). Femeile ar trebui să țină cont și să nu aibă kilograme în plus, dar nici să nu fie prea slabe. S-a constatat că, multe femei obeze sau subponderale au probleme de fertilitate.

Sursa foto: 123rf.com / Tomas Anderson