Umiditatea combinată cu temperaturile ridicate crește și ea riscul declașării unor probleme de sănătate. Vârsta, obezitatea, bolile cardiace, circulația sangvină deficitară, arsurile solare, anumite medicamente, consumul de alcool pot juca și ele un rol negativ pe caniculă. De aceea, folosește metode naturale pentru a face față caniculei.

Folosește metode naturale pentru a face față caniculei. Măsuri de prevenție

Cei mai afectați sunt cei în vârstă de peste 65 de ani, copiii mai mici de doi ani și cei cu boli cronice. Aceștia ar fi mai bine să nu iasă afară sau să stea doar la umbră între orele 11 și 17. Nu găti la aragaz sau cuptor în acea perioadă. Va încălzi și mai tare locuința. Pentru păstrarea unei temperaturi suportabile, cel mai indicat este aerul condiționat. Ventilatoarele sau evantaiele nu sunt eficiente în aceste condiții. Bea suficientă apă (mai mult de doi litri pe zi) și asigură-te că și cei din familia ta fac asta. Ai mai ales grijă de copii și bătrâni. Nu lăsa copii sau animale în automobil fără supraveghere.

Cum te protejezi de razele ultraviolete prin metode naturale

Folosește metode naturale pentru a face față caniculei. Cum să limitezi efectele negative ale caniculei:

– Atunci când ai de făcut mișcare gradează efortul. Începe mai încet și crește ritmul gradat.

– Programează-ți momentele când faci sport dimineața devreme sau seara.

– Poartă îmbrăcăminte din materiale naturale și deschise la culoare. Acoperă-ți capul și unge-te cu cremă cu factor de protecție solară.

– Fă dușuri cu apă călâie sau băi pentru a te răcori.

  • Dacă nu ai aer condiționat acasă, pune la uscat pe balcon sau la fereastră un cearceaf ud. Umezește-l din nou o dată la câteva ore.

Citește și: Fără probleme cardiace pe canicula

Sursa foto: 123rf.com