În plus, deși pare că nu ar avea nicio legătură, intestinul este legat de creier și dictează starea de spirit, secreția de hormoni, starea generală de sănătate și greutatea. Afecțiunile intestinului pot provoca probleme digestive (balonare, flatulență, diaree), dar și alergii, alte boli autoimune, anxietate, depresie, iritabilitate, infecții frecvente, probleme de memorie și concentrare. Află cum să-ți menții intestinul sănătos.
Metode naturale pentru a-ți menține intestinul sănătos: consumă probiotice
Pentru a-ți menține intestinul sănătos, include probiotice în dieta ta. Nu este vorba de suplimentele alimentare, ci chiar de alimente care conțin bacterii benefice intestinului. Acestea îmbunătățesc digestia și aportul de nutrienți. Ajută la scăderea numărului de bacterii … și duc la eliminarea toxinelor.
Alimente care conțin probiotice: varză acră, murături, tempeh (soia fermentată), kombucha, iaurt, kefir.
De ce avem nevoie de probiotice?
Moduri naturale pentru a-ți menține intestinul sănătos: bea suficientă apă
Oamenii care nu se hidratează suficient au probleme digestive. Apa este esențială pentru buna funcționare a sistemului digestiv. Ea ajută ca bolul alimentar să se miște și stimulează eliminarea toxinelor prin urină și feccale. Totodată, facilitează absorbția nutrienților. Face scaunele mai moi și menține ph-ul corpului în limite normale.
Dacă pierzi fluid prin transpirație sau urină este important să-l înlocuiești prin apă curată înt4reaga zi. Apa este principalul lichid pentru a te hidrata. În plus, poți să consumi supe, sucuri naturale din fructe și legume sau ceaiuri. Dacă nu îți place să bei apă, poți adăuga puțin suc de lămâie în ea.
Moduri naturale pentru a-ți menține intestinul sănătos: consumă alimente bogate în fibre
Alimentele bogate în fibre, vitamine, minerale și apă ar trebui să fie de bază în dieta ta pentru a menține intestinul sănătos. Acestea stimulează digestia și eliminarea toxinelor. Protejează tractul digestiv de inflamații, boli și leziuni.
Totuși, dacă ai anumite probleme digestive și consumi prea multe alimente bogate în fibre, ar putea să nu fie benefic pentru tine. Dacă știi că ai o astfel de problemă sau dacă te simți, de obicei, balonată, consultă medicul și urmează sfatul lui.
Dacă nu ai altă problemă, consumă cel puțin o porție de legume (mărimea căușului palmei) la fiecare masă. Cele mai bogate în fibre și ușor de digerat sunt spanacul, dovlecelul, morcovii, sparanghelul, prazul, salata verde și anghinarea. Cel mai bine ar fi să le consumi crude.
Citește mai multe în dicționarul medical despre boala intestinală inflamatorie!
Sursa foto: 123rf.com