O problemă obișnuită a femeilor sunt firele albe, în special acele rădăcini care apar atunci când părul începe să crească după ce a fost vopsit. Află câteva metode naturale de a masca firele albe fără a folosi vopsea de păr.

Femeile care au în mod natural sau își vopsesc părul brunet sau șaten, rădăcinile de altă culoare sunt un coșmar. Nimeni nu are timpul și răbdarea să meargă atât de des la salon. Așa că folosește cu încredere metode naturale de a masca rădăcinile albe fără a folosi vopsea de păr.

Metode naturale de a masca firele albe fără a folosi vopsea de păr. Schimbă-ți coafura

Una dintre cele mai bune modalități de a acoperi rădăcinile cărunte este prin schimbarea modului în care îți aranjezi părul. De exemplu, dacă obișnuiești să-ți faci cărare pe mijloc, rădăcinile gri sunt mai vizibile în secțiunea de mijloc a capului. Dacă îți vei muta cărarea într-o parte, vei avea parte de câteva zile în care rădăcinile vor fi mai puțin vizibile.

De asemenea, schimbarea coafurii te va ajuta să ascunzi rădăcinile într-o anumită măsură. O nouă coafură va păcăli ochiul pentru a nu se concentra pe rădăcinile tale. Poți încerca o coadă de cal de sus sau un coc în vârful capului. Aceste pieptănături pun accentul pe cel mai înalt punct al părului și țin departe privirile de rădăcini.

Metode naturale de a masca firele albe fără a folosi vopsea de păr. Clătește-te cu ceai de salvie

Dacă nu ești deloc vopsită, poți începe să te clătești cu ceai de salvie. Are proprietăți ușoare de colorare a părului și va micșora contrastul dintre părul brunet și firele cărunte.

Prepară câteva cești de ceai puternic de salvie. Fierbe o jumătate de ceașcă de salvie uscată la trei cești de apă. Lăsă-l să se răcească. Șamponează părul ca de obicei, apoi clătește cu apă rece sau călâie. Apoi, toarnă pe păr ceaiul de salvie. Lasă să acționeze câteva minute, după care clătește cu apă. Folosește acest procedeu de câte ori de speli pe cap.

Alternativ, ai mai putea folosi ceai negru sau din frunze de nuc.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com