Un sistem imunitar slăbit lasă organismul vulnerabil la aproape orice tip de boală, în special în timpul schimbărilor sezoniere când virușii provoacă tuse și răceală. În timp ce un sistem imunitar puternic se va confrunta cu orice fel de viruși, unul care a fost slăbit de o alimentație săracă în nutrienți și de prea multă stres, va încerca din răsputeri să reziste, dar nu va reuși de fiecare dată..

Citește și: Cum să previi și să tratezi gripa și guturaiul prin metode naturale

Oboseala, infecțiile repetate, alergiile, aftele, răcelile și gripa sunt semne că sistemul imunitar al corpului funcționează incorect. Un adult sănătos, de exemplu, nu ar trebui să sufere mai mult de două răceli pe an – așadar, dacă te confrunți în repetate rânduri cu orice tip de infecție, ar trebui să începi să îți întărești sistemul imunitar. Ține cont de aceste 5 sfaturi utile și bucură-te de toamnă cu zâmbetul pe buze, corpul tău îți va mulțumi.

Metode eficiente pentru a-ți întări sistemul imunitar toamna aceasta: Începe cu alimentația

O alimentație săracă în nutrienți este principala cauză unui metabolism slăbit. De aceea, trebuie să pui accentul pe produse diversificate, in ciuda faptului că anotimpul tomnatic te indeamnă la mâncăruri mult mai „grele”. Totodată, te poți infrupta din roadele generoase ale acestui sezon: pere, prune sau dovleac.

De asemenea, vitamina C contribuie la menținerea funcționării normale a sistemului imunitar și la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, intervenind în fenomenele de oxidoreducere.

Citește și: Metode eficiente de detoxifierea colonului

Metode eficiente pentru a-ți întări sistemul imunitar toamna aceasta: Ai grijă la gustări

Știm cât de tentanți pot părea covrigii calzi în acele zile răcoroase de toamnă, însă, gustările ar trebui să îți aducă un aport de energie și de nutrienți, nu de calorii inutile. Optează pentru un fruct sau pentru un iaurt.

Metode eficiente pentru a-ți întări sistemul imunitar toamna aceasta: Meditează sau roagă-te

Studiile au arătat că meditația și rugăciunea stimulează sistemul imunitar. Să nu mai vorbim de faptul că oamenii care meditează sunt mult mai fericiți și mai sănătoși. Au fost efectuate numeroase studii care demonstrează că meditația reduce dramatic orice tip de boală. Așadar, fă-ți timp 10 minute în fiecare zi și rămâi doar tu cu gândurile tale.

Citește și: Lăptișorul de matcă ajută la întărirea imunității copiilor

Metode eficiente pentru a-ți întări sistemul imunitar toamna aceasta: Nu ignora semnele răcelii

Chiar dacă pare o simplă răceală, este important să o tratezi la timp și chiar să o previi. Poți folosi un sirop din mai multe plante. Încearcă o combinație din miere fină din flori, cu ulei de fenicul și cimbru. Are efect calmant și un ajutor natural în cazul afecțiunilor cauzate de tuse sau iritații. Cimbrul și feniculul au multiple efecte benefice, imediate asupra gâtului și asupra căilor respiratorii.

Metode eficiente pentru a-ți întări sistemul imunitar toamna aceasta: Dormi suficient

Pierderea oreleor de somn a devenit o problemă majoră în rândul tuturor oamenilor. Fiind asaltați de griji, probleme, task-uri, responsabilități nu reușesc să își odihnească organismul suficient pentru o nouă zi de muncă. Potrivit studiilor, cele mai importante ore de somn sunt cuprinse între intrevalul orar 22:00 și 02:00. Așa că, organizează-ți timpul astfel încât, să te mergi la culcare în jurul orei 22 pentru ca întregul tău metabolism să lucreze la capacitate maximă.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com