Printr-un circuit de sute de ganglioni limfatici, sistemul limfatic transportă în organism un fluid aproape limpede numit limfă, prin vase de dimensiuni diferite. Tot el, duce și celulele albe în sânge, pentru a preveni eventualele infecții. Elimină deșeurile și toxinele din țesuturi. De aceea, buna funcționare a sistemului limfatic este foarte importantă. Citește despre două metode eficiente de drenaj limfatic și vezi care ți se potrivește.

Citește și: Cum scapi de celulită. 8 moduri sănătoase să o elimini

Metode eficiente de drenaj limfatic: Masajul delicat

Ce se întâmplă când sistemul limfatic nu funcționează corect? Limfa poate să se acumuleze și să genereze diferite afecțiuni. Poți preveni acest lucru? Desigur, cu ajutorul unui masaj specializat numit drenaj limfatic.

Drenajul limfatic este o formă de masaj delicat, care pune în mișcare fluidele limfatice din corp. Acest tip de terapie tratează limfedemul, fibromialgia, umflături sau edeme, tulburări ale pielii, oboseala, insomnia, stres, probleme digestive, artrita și migrenele ocazionale.

Citește și: Moringa, planta minune bună în caz de diabet, artrită și chiar boli degenerative. Previne inclusiv cancerul

Metode eficiente de drenaj limfatic: Masajul cu bețe de bambus

Pe lângă nenumărate alte terapii pentru relaxare și o stare de bine, poți încerca aici masajul cu bețe de bambus. Este un ritual care în afară de drenaj limfatic, ajută la detoxifierea organismului, elimină celulita și îndepărtează oboseala acumulată.

De ce bețe tocmai din bambus? Ei bine, bambusul a fost considerat un instrument puternic de vindecare în China antică, Japonia și Indonezia. El simbolizează viața, energia, prosperitatea, longevitatea și fertilitatea în aceste culturi.

Cum se face masajul cu bețe de bambus

Pentru masaj, se aleg bețe de bambus goale de diferite lungimi și diametre. Acestea sunt tratate organic, din motive de sănătate și siguranță. Rularea și frământarea bețelor lungi de bambus stimulează și încălzește corpul, disipând astfel toxinele acumulate. Circulația îmbunătățită care se deplasează prin corp, inimă și plămâni ajută, de asemenea, la eliminarea toxinelor stagnante. În mod similar, îmbunătățește drenajul limfatic și eliminarea excesului de lichide. Terapeuții folosesc bețele mai scurte și mai subțiri pentru a găsi tensiunea acumulată, nodurile și punctele de declanșare, apoi frământă energic aceste puncte pentru eliberare. Gradul de presiune alternează între ferm și moale, în funcție de problemele fizice și mentale abordate în sesiune.

Citește și: Sportul în sarcină. Exerciții pe care ai voie să le faci

Beneficiile masajului cu bețe de bambus

La fel ca orice formă de masaj, există numeroase beneficii fizice, mentale și emoționale. Acestea sunt:

  • Reactivează și stimulează circulația sângelui;
  • Ameliorează migrenele;
  • Poate îmbunătăți calitatea somnului și poate ajuta la insomnia;
  • Ajută la gestionarea afecțiunilor respiratorii;
  • Ajută la atenuarea durerilor artritice, în special la nivelul gâtului și umerilor;
  • Îmbunătățește funcțiile sistemului nervos și percepția nervului senzorial;
  • Crește flexibilitatea articulațiilor și a mușchilor;
  • Stimulează activitatea celulară pentru a repara și hrăni intens pielea;
  • Descompune și înmoaie aderențele;
  • Ajută la eliminarea acidului lactic pentru a reduce durerea.

Atenție! Drenajul limfatic nu se adresează oricui, este recomandat să ceri sfatul unui medic dacă suferi de insuficiență cardiacă congestivă, cheaguri de sânge, probleme cu rinichii sau probleme de circulație.

Sursa foto: www.afroditaresort.ro