Dacă ai nevoie să mergi la tratament sau vrei doar un weekend prelungit în care să te odihnești, ai putea să alegi să mergi la Băile Govora iarna.

De ce să mergi la Băile Govora iarna? Deoarece este una din cele mai bogate stațiuni balneare în ape iodurate și bromurate din Europa. La băile Govora se tratează nu doar reumatismul, ci și bolile respiratorii, care fac ravagii în sezonul rece.

Citește și: Leacuri care te mențin în formă iarna recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Ce poți să tratezi la Băile Govora iarna

Factorii naturali utilizați ca resurse naturale de tratament în cura balneo internă și/sau externă sunt:

ape minerale de mare concentrație, iodurate, bromurate, sulfuroase, clorurate, sodice, hipertone;

ape minerale bicarbonatate, sulfuroase, sodice, calcice, hipotone;

izvoare minerale pentru crenoterapie(terapie hidrominerală prin ingestie);

climatul continental cu influență mediteraneană, umiditate relativ constantă, temperatura fară extreme și ușoară încărcare cu polenuri alergogene.

De ce să mergi la Băile Govora iarna. Ieșire din rutină

Beneficiul unui sejur într-o stațiune balneară, constă de fapt în ruperea lanțului monoton al rutinei zilnice. În zona parcului și al izvoarelor, aerul este puternic ionizat și cu încărcătură bogată în ioni negativi cu efect bronhodilatator și relaxant psihic, motiv pentru care se recomandă chiar și o cură de teren în schema terapeutică. Întreg procesul unei cure balneare este recomandat și atent supravegheat de către medici primari balneologi, asistenți medicali de specialitate, fiziokinetoterapeuti și maseori.

De ce să mergi la Băile Govora iarna. Ce alte afecțiuni mai poți trata aici

Băile Govora oferă tratamente pentru profilul respirator și cel reumatismal dar și tratamente pentru alte afecțiuni precum cele neurologice, metabolice, tratamente pentru combaterea stresului și a menținerii stării de sănătate. De asemenea aici poți face proceduri complexe de tratament și individualizate: inhaloterapie, electroterapie, termoterapie, hidrotermoterapia, crenoterapie, kinetoterapie, hidrokinetoterapie și masaj.

Sursa foto: Complexul Balnear Palace din Băile Govora