Dr, Adrian Hrihor ne-a explicat că „numele acestui procedeu este un cuvânt de origine japoneză alcătuit din două caractere: „shi” (deget) şi „atsu” (apăsare). Masajul Shiatsu este o tehnică de presiune asupra unor puncte folosite în acupunctură sau pe o zonă mai mare din jurul lor”.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Masajul Shiatsu învinge stresul

Este benefic în numeroase afecțiuni, dar, mai ales, în cele cauzate de stres, pentru că induce relaxare fizică și psihică. Tensiunea nervoasă are ca rezultat și încordarea țesutului muscular. Astfel, puncte specifice sau regiuni întregi devin dureroase. Medicina orientală a dezvoltat, de-a lungul miilor de ani, un sistem terapeutic care utilizează aceste puncte nu numai pentru diagnostic, ci și pentru tratament. Masajul shiatsu reușește să aducă o stare de bine în întregul organism prin presarea acestor zone dureroase.

Citește și: Masajul rapid care te scapă de stres. Îl poți face și la birou!

Masajul Shiatsu calmează durerile

Masajul Shiatsu mai este indicat și în cazul afecțiunilor acute ale oaselor sau mușchilor: torticolis (înțepenirea gâtului) și lumbago acut (blocarea spatelui). Dr. Adrian Hrihor spune că a obținut „rezultate miraculoase în aceste cazuri: chiar după prima ședința, pacientul putea să miște zona blocată anterior”. Este recomandat atât oamenilor sănătoși preocupați de prevenirea unor afecțiuni, cât și celor bolnavi. În unele cazuri, o singură ședință poate fi suficientă, în altele este nevoie de un tratament mai lung. Dar, în general, pentru a avea rezultate durabile, este nevoie de un tratament de 10 ședințe, cu frecvența de două-trei ori pe săptămână. În plus, pacientul trebuie să se ferească să facă exerciții fizice dure, să evite frigul și umezeala, care sunt factori agresivi în afecțiunile osteomusculare.

Citește și: Terapii antistres cu efecte bune în reumatism

Masajul Shiatsu, stare de echilibru

„Masajul Shiatsu aduce pacientului o stare de echilbru psihic, având efecte deosebite în prevenirea, alinarea sau vindecarea unor suferințe de natură fizică. Shiatsu constă în tehnici de aplicare a presiunii cu degetele, palmele sau cotul în anumite puncte. Poate ameliora cu succes afecțiuni ca tendinitele, întinderile musculare, migrenele, durerile localizate în zona cefei sau a umerilor, sciatica, durerile de spate sau articulare, tensiunile musculare, nevralgiile. După cum vedeți, sunt probleme frecvente și, aparent, “banale”, dar pentru care medicina clasică este, uneori, ineficientă. Tratamentele Shiatsu sunt relaxante datorită presiunii aplicate blând. Intensitatea este ajustată în funcție de persoană, astfel încât confortul să fie maxim. Zonele tensionate pot durea ușor în timpul tratamentului, însă, după aceea, durerea este mult ameliorată sau chiar eliminată”, spune dr. Adrian Hrihor.

Sursa foto: 123rf.com