Populațiile americane native (așa-numiții amerindieni) știau multe din secretele plantelor și aveau leacuri cu efecte miraculoase. Află și tu tainele lor și bucură-te de o sănătate de invidiat.

Cele mai populare plante și remedii la amerindieni

  • Lucerna era folosită pentru a stimula digestia și pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge. Descoperirile contemporane arată că este utilă și în caz de artrită, probleme ale rinichilor și vezicii urinare, pentru întărirea oaselor și a sistemului imunitar. Trebuie evitată dacă ai boli autoimune. Se consumă sub formă de ceai (o linguriță de plantă la o cană cu apă) și ca parte a unor amestecuri de plante.
  • Plopul tremurător era folosit ca antiinflamator și pentru a trata febra, tusea și durerile de orice natură. Ca și salcia, conține salicină, ingredientul principal al aspirinei de azi. Ceaiul din scoață de plop tremurător poate fi folosit pentru tratamentul bronșitei și a altor probleme respiratorii. Se face o infuzie din 2-3 linguri de scoarță la o jumătate de litru de apă. Dimineața, se bea o ceșcuță de lichid. Restul se împarte în 3-4 tranșe, care se beau între mese.
  • Larrea tridentata este un arbust care crește în zona deșertică. Amerindieni tratau cu această plantă numeroase maladii, cum ar fi bolile cu transmitere sexuală, tuberculoza, vărsatul-de-vânt, dismenoreea sau mușcăturile de șarpe. Este încă foarte folosită în Mexic. Se pare că este de folos și în tratamentul herpesului. La noi, poate fi găsită sub formă de produse standardizate.
  • Rădăcina de mur. Tulpina și frunzele de mur (mărunțite și zdrobite) erau folosite de vechii amerindieni pentru a face o infuzie (două lingurițe de plantă la o cană cu apă). Cu acest ceai se trata diareea. Mai era indicat și pentru a reduce inflamațiile și de a stimula metabolismul. Sub formă de gargară, trata durerile în gât, aftele și gingiile inflamate.Polenul era amestecat în mâncare cu scopul de a crește energia, a stimula digestia și de a întări sistemul imunitar. Nu-l folosi dacă ești alergică la produse apicole.Ceara de albine era folosită, extern, pentru vindecarea rănilor și a înțepăturilor de insecte (inclusiv de albine).

Sursa foto: 123rf.com