Leacuri rapide pentru durerile reumatice. Hreanul și muștarul

Hreanul și muștarul sunt inamicii reumatismului și ai articulațiilor care dor. Se utilizează atât intern, cât și extern. Dr. farmacist Ovidiu Bojor îți recomandă să faci următorul preparat din hrean: pune la macerat într-o jumătate de litru de lapte fierbinte două linguri de hrean ras. Lasă să stea o oră. Se bea dimineața, după un mic dejun copios. Se fac și băi locale sau generale în care se adaugă un săculeț cu făină de muștar sau de hrean. Peste săculeț se toarnă apă caldă de 35-45° și se agită în apa de baie. Se stă 20-30 de minute în apă. Se pot face și frecții ale zonei inflamate cu tinctură din hrean. Aceasta se prepară din din 20 g hrean ras, lăsat la macerat timp de două săptămâni în 100 ml alcool.

Citește ce alte afecțiuni mai poți trata cu hrean!

Leacuri rapide pentru durerile reumatice. Urzicile

Sunt alimentul-minune al primăverii care ne ajută să ne revenim în formă după o iarnă lungă, dar și un leac bun pentru artrită și gută. Urzicile conțin proteine, calciu, fosfor, fier, magneziu, beta-caroten, vitaminele A,C, D, și B complex într-o formă pe care corpul este ușor să o utilizeze. Sunt bune și pentru uz extern, chiar dacă atingerea lor nu este plăcută, se recomandă ”Biciuirea” zonei bolnave cu un mănunchi de urzici proaspete. Are efect revulsiv în reumatism, lumbago şi sciatică. Pentru uz intern, prepară o infuzie sau decoct scurt (5 minute) dintr-una sau două linguri de frunze la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Nu rata nici să mănânci cât mai des în sezon mâncare sau salată de urzici.

Citește mai multe despre reumatism în dicționarul medical!

Leacuri rapide pentru durerile reumatice. Fructe și legume de folos

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor îți recomandă câteva leacuri rapide pentru rematism. Majoritatea ingredientelor le ai deja acasă. ”Un ceai bun împotriva durerilor articulare se prepară dintr-una sau două lingurițe de cătină uscată la o cană cu apă. Se face o infuzie și se beau două-trei căni pe zi.

Din coacăzul negru sunt utile atât fructele, cât şi frunzele. Fructele proaspete se consumă ca atare sau sub formă de suc. Se face și infuzie din fructe uscate (una-două linguriţe la o cană cu apă). Se beau două-trei căni pe zi. Din frunze se prepară infuzie din două linguriţe de frunze la o cană. Se beau trei căni pe zi, între mese.

Lămâile se consumă sub formă de suc, în limonade, ca sos de salată sau pentru acrirea ciorbelor. Merele și perele sunt și ele utile. Se consumă până la un kilogram pe zi, eventual ca singur aliment o zi pe săptămână. Struguri se utilizează atât intern, cât și extern. Se consumă ca atare sau se fac cure cu must pe durata întregului sezon. Extern, se pun cataplasme cu turtele rămase după stoarcerea lor.”

Sursa foto: 123rf.com