CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Leacuri pentru tensiune scăzută. Cătina

Cătina albă are acțiune antihipotensivă și antianemică. Pentru că de multe ori, anemia este cauza tensiunii scăzute, este un leac foarte indicat în această problemă. Acad. dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă ”infuzia din una-două lingurițe de fructe uscate la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Asocierea cu măceşe este benefică, deoarece rezultă un ceai tonic, care poate fi servit la micul dejun. Cătina se mai poate consuma sub formă de gem, marmeladă sau compoturi și, bineînțeles, fructele proaspete. Acestea din urmă pot fi amestecate cu miere.”

Citește și: Leacuri cu murături

Leacuri pentru tensiune scăzută. Plante hipertensive

”Isopul are acţiune hipertensivă și tonică. Se recomandă în numeroase afecțiuni, inclusiv în cele ale sistemului nervos, în anxietate, oboseală, tensiune nervoasă şi stres. Se consumă sub formă de infuzie (una-două linguriţe plantă la o cană cu apă). Se beau două-trei căni pe zi. Este contraindicat în sarcină, epilepsie şi în hipertensiune arterială.

Dr. farmacist Ovidiu BojorPreparatele pe bază de ruscuţă de primăvară au efect calmant şi cresc uşor tensiunea arterială. Dau rezultate bune în tahicardiile de natură nervoasă, în extrasistole şi în tulburări neurovegetative. Se folosesc numai produse omologate, sub formă de extracte apoase, tincturi, siropuri, pilule, precis dozate şi utilizate cu recomandare medicală. Sunt contraindicate în sarcină,” scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și: Ce alimente ar trebui să consumi ca să scapi de oboseală

Tensiunea scăzută în sarcină

Scăderea tensiunii în sarcină este o problemă des întâlnită, mai ales în primele 24 de săptămâni de sarcină. Sistemul circulator este suprasolicitat și schimbările hormonale fac ca vasele de sânge să se dilate. Dacă experimentezi simptome neplăcute, adresează-te ginecologului tău. Totodată, fii foarte atentă la hidratare. De obicei, hipotensiunea cauzată de sarcină va dispărea după primele luni sau, cel târziu, după naștere. Oricum ar fi, în această perioadă nu te automedica. Nu folosi leacuri pentru tensiune scăzută fără aprobarea medicului curant.

Citește și: Cum tratezi infecția urinară în sarcină

Sursa foto: 123rf.com