Cremă relaxantă preparată în casă

Poți prepara în casă o cremă din 20 g ceară de albine, și câte 10 ml din următoarele uleiuri: de tătăneasă, cimbrișor, sunătoare, arnică, coada-șoricelului, mentă, pin, ardei iute și 10 ml de ulei esențial de ienupăr. Se pun toate ingredientele într-o oală și se fierbe totul la bain-marie. Se pune într-un recipient care se păstrează la rece și se folosește de câte ori este nevoie. Are efect de calmare a durerii și de relaxare a mușchilor.

Tinctură de ajutor în reumatism

De ajutor poate fi și tinctura de cătină, combinată cu coada-calului, cimbrișor, crețișoară, iarbă-mare, salcie, mesteacăn, soc și lemn dulce. Se ia câte o lingură de tinctură amestecată în puțină apă, de două linguri pe zi, dimineața și la prânz.

Baie cu efect antiinflamator

Pentru o baie cu efect antiinflamator și de calmare a durerilor poți face un decoct din: 90 g coajă de salcie, 60 g cretușcă, 60 g coajă de castan sălbatic, 60 g coada calului și 30 g de sulfină. Acest amestec se fierbe, timp de 10 minute, în cinci litri de apă, în vas acoperit. Se adaugă ceaiul în apa de baie în care ai mai dizolvat și 250 g sare grunjoasă.

Regim alimentar când ai reumatism

Pe lângă tratament, Maica Justina Bojor spune că „este bine să ţii și un anumit regim alimentar, adică să mănânci mai puţină carne sau deloc, să reduci consumul de grăsimi şi să eviți legumele cu păstaie. Preferă, în rest, legumele şi fructele proaspete, în special: mărarul, varza şi cele bogate în vitamina C. Încearcă să porţi haine din fibre naturale, cum ar fi bumbacul și lână moale. Evită frigul şi băile reci”.

Sursa foto: 123rf.com