Leacuri pentru paradontoză. Gargara reduce inflamația

Soluția cu apă sărată elimină sau previne apariția plăcii bacteriene. Reduce inflamația gingiilor și poate vindeca abcesele. Dizolvă o jumătate de linguriță de sare de mare neiodată într-o cană cu apă călduță. Amestecă până se dizolvă. Clătește-ți gura timp de 30 de secunde cu acest preparat. Repetă de mai multe ori. Ar fi bine ca acesta să devină un obicei pe care să-l faci dimineața și seara, după periaj.

Semnele paradontozei pot fi recunoscute ușor

Leacuri pentru paradontoză. Spălături bucale și masarea gingiilor

Mai poți face spălături bucale cu ceai de mușețel concentrat, care are acţiune antiseptică și antiinflamatorie. Se face o infuzie concentrată din trei linguri de plantă la o cană cu apă și se clătește gura cu lichidul călduț de trei-patru ori pe zi. Mai poți face o pastă din suc de lămâie și sare, în cantități egale. Se amestecă bine și aplică pe gingii. Se lasă câteva minute, după care se clătește bine. În timpul aplicării, masează ușor gingiile. Acest procedeu îmbunătățește circulația sângelui.

Leacuri pentru paradontoză. Gotu kola grăbește cicatrizarea

Gotu kola (Centella asiatica) este un remediu folosit în China pentru tratarea paradontozei. Este o plantă din familia pătrunjelului, dar nu are aromă sau gust. Chiar dacă nu poate duce la vindecare totală, calmează durerile și poate grăbi cicatrizarea în caz că este nevoie de operație. Dacă iei suplimente alimentare cu această plantă, dozarea ar trebui să fie de 30 mg pe zi. Are efect diuretic și sedativ. De aceea, nu trebuie luată odată cu alte suplimente alimentare sau medicamente cu același efect.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com