Tratamentul ar trebui să conțină preparate antimicrobiene, antiinflamatoare și care să stimuleze sistemul imunitar și circulația limfatică. Dr. farmacist Ovidiu Bojor observă că ”sucul de lămâie este unul dintre cele mai bune remedii în otite datorită efectului antiseptic şi cicatrizant. De mai multe ori pe zi, se pun câteva picături de suc diluat în ureche (o parte apă, o parte suc de lămâie).

Îmbunătățește imunitatea pentru a scăpa de otită

Echinacea este binecunoscută pentru proprietățile sale de a stimula imunitatea. Se poate folosi şi sub formă de ceai, comprimate, pulbere sau ca tinctură. Dacă apelezi la acestea din urmă, este mai bine să le cumperi din farmacii sau din magazinele cu produse naturale. Se administrează conform indicațiilor de pe ambalaj. Poți face și o cură de trei săptămâni cu un ceai (infuzie dintr-una-două lingurițe la o cană cu apă) din această plantă de trei ori pe zi. Îl poți lua și după ce simptomele dispar pentru a preveni revenirea bolii.

Folosește antiinflamatoare și antibacteriene naturale

Lipicioasa (Galium aparine) intensifică circulaţia la nivelul sistemului limfatic şi congestiile de la acest nivel. Ajută la eliminarea toxinelor și a bacteriilor din organism. Se administrează în cantitate de 1-1,5 grame de pudră fină, de 4 ori pe zi, sublingual, preferabil cu jumătate de oră înainte de masă. Poate fi consumată şi sub formă de macerat la rece, preparat din două linguriţe de pudră fină de plantă la o jumătate de litru de apă sau sub formă de tinctură (5 ml de trei ori pe zi, amestecat într-o jumătate de pahar cu apă). Lumânărica (Verbascum phlomoides) este un antiinflamator eficient. Se face infuzie dintr-o linguriță de plantă la 200 ml de apă și se beau două căni pe zi.

Sursa foto: 123rf.com