Trecerea de la cald la rece și invers, umiditatea crescută, oscilațiile presiunii atmosferice – toate acestea îi fac să sufere pe meteodependenți. Ei pot avea migrene, insomnii sau depresii. Durerile reumaticilor se pot înrăutăți, la fel și simptomele astmaticilor sau cele ale cardiacilor. Vestea bună este că natura are leacuri pentru toate aceste necazuri, iar ingredientele necesare se găsesc chiar la tine în cămară.

Adio, migrene!

Pentru a scăpa de dureri de cap, adaugă puțin suc de lămâie într-o ceașcă de cafea. Se mai pot pune felii de lămâie pe frunte. Sunt indicate și frecțiile cu ulei de susan, combinat cu două-trei picături de ulei esențial de pin, eucalipt, levănțică sau mentă.

Împotriva durerilor de oase

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Se folosește pentru a condimenta mâncarea, dar mai poți prepara un macerat după cum urmează: două linguri de hrean ras se lasă în jumătate de litru de lapte fierbinte timp de o oră. Se strecoară și se bea dimineața, ca adjuvant antireumatic. Este contraindicat în hemoroizi, dereglări de ritm cardiac și stări congestive. Extern, băile locale sau generale cu făină de hrean sunt utile în inflamații articulare. Făina (o linguriță cu vârf la un litru de apă) se pune într-un săculeț din tifon, peste care se toarnă apă calduță (20-30º). Săculețul se agită în cadă. Baia durează 20-30 de minute.

Somnifer natural pentru meteodependenți

Schimbările de vreme pot duce și la tulburări ale dispoziției și ale somnului. Caisele sunt indicate ca tonic nervos și se vor consuma în astenii, stări depresive, nevroze și insomnii. Nu se mai găsesc fructe proaspete, dar sunt la fel de bune uscate sau sub formă de suc natural ori compot. Dacă suferi de diabet, consumă-le doar cu aprobarea nutriționistului.

Sursa foto: 123rf.com