Căldura înlătură durerile

Căldura, sub orice formă ar fi – buiote cu apă caldă, ceaiuri, băi calde te ajută sa scapi de inflamațiile intestinale. Dintre ceaiuri, cel de gălbenele îți va calma crampele. Se face o infuzie din două lingurițe cu vârf de floare uscată la 300 ml apă clocotită. Ceaiul se bea călduț de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Poți face și o infuzie mai concentrată, din patru linguri de flori la 200 ml apă. Din această licoare se iau doar trei linguri pe zi.

Menta ajută la îmbunătățirea digestiei și, după cum știi, este foarte eficientă în cazul diareei. Pe lângă ceaiul de mentă, o poți adăuga sub formă de frunze proaspete în mâncare. Îi va da un gust bun și va preveni problemele la stomac.

Mușețel și salcâm, împotriva colicilor

Mușețelul calmează durerile de burtă și reduce inflamațiile de orice fel. Infuzia (una-două lingurițe de flori la 200 ml apă clocotită) calmează spasmele mușchilor stomacului și colicile. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, poți prepara un macerat care păstrează mai bine principiile active ale plantei: una-două lingurițe de flori se lasă într-o jumătate de ceașcă de apă rece timp de 6-8 ore la temperatura camerei. Se strecoară lichidul și se pune deoparte. Peste florile rămase se toarnă jumătate de ceașcă de apă clocotită și se lasă să stea timp de 15 minute. Se strecoară și se amestecă ambele lichide. Ceaiul din flori de salcâm calmează durerile de burtă. Se prepară după cum urmează: o linguriță de flori mărunțite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă 10 minute, după care se strecoară. Toată cantitatea se consumă în trei reprize, după mesele principale.

Sursa foto: 123rf.com