Trebuie să mergi la medic ca să îți pună un diagnostic și să îți dea un tratament. Pe lângă acesta, leacurile din natură te ajută să grăbești vindecarea și să previi o recidivă a bolii.

„Cistita de lună de miere”

Boala apare, de obicei, ca urmare a infecției cu o bacterie, care se găsește în intestinul gros și ajunge, prin diverse moduri, în tractul urinar. Cel mai frecvent, apare după un contact sexual, de aceea boala mai poartă numele de „cistită de luna de miere”. În cazul acesta te îmbolnăvești pentru că, după sex, microorganismele din vagin pot pătrunde în uretră și, de acolo, în vezica urinară. Soluția ar fi să urinezi imediat după contact. Mai poate apărea și dacă, atunci când mergi la toaletă, te ștergi dinspre anus spre vagin. Astfel, aduci bacteriile din anus aproape de căile urinare, crescând riscul de infectare.

Și bărbații suferă de infecții urinare

Și la bărbați și la femei infecțiile urinare apar dacă aceștia nu merg la toaletă atunci când simt nevoia, ci amână momentul. Alte cauze mai sunt obstrucțiile sau problemele căilor urinare. Frigul și umiditatea crescută favorizează apariția bolii.

Hidratarea ajută la vindecare

Pe lângă acestea, cel mai important lucru care ajută la vindecare este să bei multe lichide – cel puțin 2,5 litri pe zi. Poate fi apă plată și, neapărat, ceai de plante (în jur de un litru de ceai de urzică și coada-calului). Hidratarea ajută la curățarea tractului urinar de bacteriile care provoacă infecția. Trebuie să mergi la toaletă de cum simți nevoia și să golești complet vezica.

Trece fără complicații grave

Dacă ai o stare de sănătate generală bună, infecția urinară nu este, de obicei, severă. Cu toate acestea, boala poate duce, uneori, la complicații grave. De aceea, dacă ai simptome care te pun pe gânduri, trebuie să mergi imediat la medic și să respecți tratamentul indicat de el.

Sursa foto: 123rf.com