Tratamentul standard pentru disfuncție erectilă include medicație, implanturi sau intervenție chirurgicală, dar mulți bărbați preferă tratamentele naturale pentru a trata impotența.

Cauzele impotenței

Cauzele pot fi numeroase. Printre ele se numără:

  • oboseala;
  • stresul;
  • probleme în relație;
  • teama că se va face de râs;
  • consumul de alcool etc.

DHEA produce testosteron

DHEA (dehidroepiandrosteron) este un hormon natural produs de glandele adrenal. Cropul îl convertește fie în estrogen, fie în testosteron. Oamenii de știință au reușit să-l extragă din ignamă sălbatică (Dioscorea villosa) și soia. Un studiu realizat la Massachusetts arată că majoritatea bărbaților care suferă de disfucție erectilă au un nivel scăzut de DHEA. Există suplimente alimentare care conțin DHEA.

L-Arginina tratează disfuncția erectilă

L-arginina este un amino acid prezent în mod natural în corp. Prin procesele chimice pe care le activează, ajută la relaxarea vasele de sânge și asigură erecția. Într-un studiu realizat în 1999, s-a constatat că 31 % dintre bărbații suferinzi de disfuncție erectilă care au luat 5 grame de L-arginină pe zi au experimentat o îmbunătățire semnificativă a funcției sexuale.

Acupunctură pentru impotență

Deși studiile medicale oferă rezultate atât pozitive, cât și negative în privința acuăuncturii, aceasta este folosită pe scară largă pentru a trata impotența. Avantajul pe care îl oferă este că nu are efecte secundare și poate trata și alte afecțiuni.

Alte terapii alternative pentru disfuncție erectilă

Alte terapii alternative pentru impotență include suplimentele alimentare cu zinc, planta indiană ashwagandha (numită și ”ginseng indian ”) și gingko biloba, dar este nevoie de mai multe cercetări pentru a le confirma eficiența.

Citește și:

Leacuri naturale pentru prostată

Du-ți jumătatea la medic! Un control la prostată nu strică

Priapism

Sursa foto: 123rf.com