Leacuri pentru circulația periferică deficitară. Pătrunjelul întărește vasele capilare

Consumă cât mai des pătrunjel crud. Este bogat în vitamina C. Acesta este un antioxidant puternic, care stimulează producția de colagen, repararea celulelor și regenerarea lor. Mai conține o substanță care joacă un rol esențial în întărirea vaselor capilare. Poți face un decoct, după cum urmează. Fierbe o mână de pătrunjel tăiat mărunt într-o cană cu apă timp de 5 minute. Ia de pe foc. Acoperă și lasă până lichidul se răcește. Strecoară. Adaugă o picătură de ulei esențial de trandafiri și de gălbenele. Pune soluția la frigider pentru câteva minute. Aplică pe zona afectată folosind o bucățică de vată. Procedeul se repetă zilnic timp de câteva luni.

Alimente care ”curăță” vasele de sânge. Ajută și în circulația periferică deficitară

Leacuri pentru circulația periferică deficitară. Frunzele de alun

Frunzele de alun ajută în problemele de circulație sangvină. Sunt tonifiante venoase și ajută și la tratamentul varicelor și al edemelor membrelor inferioare. Se face un ceai dintr-o mână de frunze de alun peste care se toarnă o jumătate de litru de apă. Se mai lasă să dea un clocot. Se strecoară și, după ce se răcește, se înmoaie în decoct un prosop curat de bumbac, se stoarce și se lasă compresa pe zona dureroasă timp de 10-20 de minute.

Leacuri pentru circulația periferică deficitară. Uleiul de chiparos contractă vasele de sânge

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

”Uleiul de chiparos are acțiune vasocontrictoare. De aceea, este de folos în caz de varice, hemoroizi sau edeme. Are calitatea de a crește permeabilitatea vaselor de sânge și de a reface structura pereților acestora. Astfel, devin mai rezistente. Stimulează circulația și reglează fluxul sangvin. Nu mai permite stagnarea sângelui în vase, ceea ce duce la prevenirea sau tratarea varicelor. Se face masaj cu ulei de chiparos pe locul afectat sau adăuga câteva picături în apa din cadă, atunci când se face baie. Apa de baie nu trebuie să depășească temperatura de 37 de grade Celsius. Se mai folosește și sub formă de preparate farmaceutice (creme).”

Citește și:

”Mâini și picioare reci: ai circulația periferică deficitară. Cum rezolvi problema”

Sursa foto: 123rf.com