Arterita apare din cauza unor „dopuri” din interiorul vaselor, care provoacă diminuarea circulației sângelui. Ca urmare, țesuturile și mușchii nu mai sunt oxigenati corespunzător. Aceasta se observă mai ales în timpul efortului și persoana afectată se mișcă foarte greu. Pe lângă tratamentul indicat de medic, poți folosi leacuri pentru arterită.

Leacuri pentru arterită. Alimente de folos

Arahidele conțin în proporție mare acizi graşi nesaturaţi. De aceea, duc la scăderea colesterolemiei, fiind utile prin aceasta şi în această afecțiune. Bineînțeles, se vor consuma fără sare adăugată, prăjite ușor pe plită, fără ulei. Ceapa provoacă fluidificarea sângelui. Se consumă, ca atare, una-două cepe pe zi. Sparanghelul și tomatele micșorează vâscozitatea sângelui. Se consumă ca atare în salate și în preparate culinare uşoare.

Leacuri pentru arterită. Așa scazi colesterolul

Lămâile ajută la scăderea colesterolemiei. Ar fi bine să pui în apa pe care o bei zilnic sucul de la o lămâie. Merele combină acțiunea hipotensivă cu cea de scădere a colesterolului.

Pentru a ține problemele departe, consumă un măr pe zi. Prunele sunt și ele de ajutor. Se vor consuma ca atare, dar nu în cantități mari din cauza conținutului crescut de zahăr.

Toamna, neapărat trebuie să faci o cură cu must. Se începe cu o jumătate de litru pe zi în trei reprize cu o oră înainte de mese. Se crește cantitatea treptat timp de două săptămâni. Se va ajunge la circa 2 l pe zi. Se consumă această cantitate timp de două-trei zile, după care se scade până se ajunge la cantitatea inițială.

Citește mai multe despre hipertensiunea arterială și cum o poți combate în Dicționarul medical

Leacuri pentru arterită. Cura cu usturoi

”Cura îndelungată cu usturoi se recomandă pentru scăderea și stabilizarea tensiunii arteriale. Are un efect bun asupra circulației periferice și ajută în caz de arterită. Efectele bune ale usturoiului se extind asupra întregului aparat vascular. Se consumă ca atare, minimul doi-trei ”căței” pe zi.

Se mai poate face o tinctură dintr-o cantitate egală de suc de usturoi și alcool diluat la 40°. Se lasă 8 zile la macerat, după care se strecoară și se depozitează într-o sticluță închisă la culoare. Se iau două-trei linguriţe pe zi, în cure de 10 zile pe lună.

Citește și:

Meteodependența. Leacurile bunicii pentru a o trata

Sănătatea îți stă la… picioare

Sursa foto: 123rf.com