Usturoiul este cunoscut ca leacul numărul unu împotriva oxiurilor. Se consumă ca atare, în cantitate de doi-trei căței pe zi, dar nu oricine preferă așa un tratament.

Usturoiul, dușmanul oxiurilor

Dacă vrei să eviți să mănânci usturoi, poți beneficia de tratamentul cu acest leac minune împotriva viermilor intestinali: înghiți doi-trei căței tăiați mărunt pe stomacul gol. Usturoiul pentru uz intern trebuie evitat de persoanele care nu îl pot tolera, suferă de arsuri stomacale și de mamele care alăptează. În schimb, împotriva oxiurilor, și aceștia pot face și băi de șezut din patru-cinci bulbi zdrobiți în 200-300 ml de apă călduță.

Alternative fără miros la usturoi

Pentru a combate mirosul de usturoi se poate mânca pătrunjel. Acesta din urmă este și eficient în combaterea oxiurilor. Pentru un efect mai bun, ar fi bine să faci o infuzie din două lingurițe de frunze la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi, cinci-șase zile la rând. Se mai fac spălături locale cu infuzie concentrată de pătrunjel (două linguri la o cană).

Varză, andive și măceșe, antihelminitice

Sucul de varză are efect bun în combaterea oxiurilor şi a limbricilor. Se consumă 200-300 ml de suc proaspăt, timp de o săptămână pe stomacul gol. Un alt leac se prepară din măceșe: pulpa mărunțită se amestecă cu părți egale de miere. Se iau două-trei lingurițe pe stomacul gol în cure de opt-zece zile. Include în meniul tău și andive, care au și ele proprietăți antihelminitice (elimină viermii intestinali).

Sursa foto: 123rf.com