Cu leacuri la îndemâna oricui poți trata urgențele ușoare, indigestiile sau alte probleme de sănătate. Află care sunt leacurile pe care orice gospodină le are în casă. Te te poți trata cu ele nu doar atunci când farmaciile sunt închise.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Leacuri la îndemâna oricui. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai cunoscute leacuri la îndemâna oricui. Vine vara și înțepăturile de insecte vor fi o problemă. Nu și dacă ai la îndemână bicarbonat de sodiu. În plus, este de ajutor în caz de indigestie sau de arsuri stomacale.

În cazul înțepăturilor de insecte, spală zona afectată cu un săpun antiseptic. Apoi, aplică o pastă preparată din bicarbonat de sodiu și puțină apă. Lasă să acționeze 5 minute după care clătește cu apă din belșug. Procedeul se poate repeta de câte ori este nevoie.

Atunci când suferi de indigestie sau de arsuri stomacale, amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și bea-l.

Leacuri din Orientul Mijlociu – aici a început fitoterapia

Leacuri la îndemâna oricui. Oțetul de mere

Cel mai bun este cel preparat la rece, nefiltrat și fără aditivi alimentari. Împotriva digestiei lente, bea după masă un pahar de apă în care ai amestecat o lingură de oțet de mere. Poți îndulci cu miere. Acest tratament este eficient și împotriva durerilor de cap.

Leacuri la îndemâna oricui. Ghimbirul

Ghimbirul are efect antioxidant, antiinflamator, antiviral, antibiotic, antispasmodic, antifungic. Combate greața și tusea. Poate fi folosit și în sarcină.

Pentru a preveni greața și răul de mișcare, dar și o indigestie, mestecă o bucată mică de ghimbir. Poți face și ceai din două-trei bucăți de un centimetru de ghimbir. Se fierb 3 minute. Se adaugă lămâie și miere. Ceaiul de ghimbir este indicat și în caz de dureri în gât și tuse.

 

Leacuri la îndemâna oricui. Cuișoarele

Sunt aromate. Le folosești în prepararea prăjiturilor și a vinului fiert. Dar pot fi folosite și în alte scopuri.

Când te dor dinții, pune puțin ulei de cuișoare pe o bucățică de vată și freacă cu el zona afectată. Mai poți mesteca pe partea pe care nu te doare cuișoare. Au efecte anestezic. Chiar dacă durerea se potolește, tot va trebui să mergi la dentist pentru tratament.

Poți goni țânțarii din casa ta foarte ușor cu ajutorul uleiului de cuișoare. Pune câteva picături de ulei de cuișoare și apă într-un spray și răspândește în cameră cu ajutorul lui picături din acel amestec.

Uleiul de cuișoare are un excelent efect antiseptic și antiinflamator. De aceea, poate fi aplicat pe răni provocate de arsuri, pe vânătăi, bășici etc.

Citește și: Beneficiile secrete ale unor produse din cămara ta

Sursa foto: 123rf.com