Rădăcina de cerențel oprește sângerările

Este indicată în stomatite sau gingivite pentru că are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, calmante, cicatrizante și oprește sângerările. Se face un decoct din două linguri de rădăcină fierte în 300 ml apă, timp de 15-10 minute. Se pot lua câte trei linguri pe zi, după mesele principale și se poate face gargară cu acest ceai.

Nalba mare dezinfectează

Nalba mare se folosește ca dezinfectant, antiinflamator și descongestionant. Deci, ideal pentru problemele dinților și ale gingiilor. Maceratul (o lingură de rădăcină la 250 ml de apă, lăsat 30 minute, apoi strecurat) se poate folosi pentru a face gargară.

Amestec pentru gingivite

Pentru a opri sau preveni sângerările gingiilor se poate face următorul amestec din părți egale de: coada-șoricelului, coada-calului, sunătoare, mătase de porumb, urzică moartă. Din el se prepară o infuzie: o lingură la 200 ml de apă. Se face gargară cu ceai călduț sau rece, de două ori pe zi.

Pastă de dinți cu extract de plante

Atunci când îți alegi pasta de dinți, ține cont că există produse care folosesc plante cu proprietăți antibacteriene, antihemoragice, cicatrizante, antiinflamatoare sau care luptă împotriva plăcii și întăresc gingiile. Pe lângă cele menționate până acum, caută și produse pentru îngrijirea dinților cu extract de mușețel, rozmarin, smirnă, cătină, echinaceea, arnică.

Sursa foto: 123rf.com