Așa te lași mai ușor de fumat cu ajutorul dietei bogate în legume și fructe

Pe lângă fitoterapie, se recomandă o dietă bogată în legume și fructe, „care vor susține procesul detoxifierii. În plus, alimentele bogate în vitamina C au ca efect diminuarea poftei de nicotină”. Se știe și tendința fumătorilor de a se îngrășa, dar asta se întâmplă doar pentru că înlocuiesc fumatul cu ronțăitul. Dacă, în loc de covrigei sau chips-uri, vei avea fructe sau legume proaspete la tine, sigur nu vei mai lua în greutate.

Citește și: Vodca sau vinul, care este băutura cu mai multe beneficii

Așa te lași mai ușor de fumat cu ajutorul unui medic fitoterapeut care îți dă un tratament personalizat

Pentru un fumător, renunțarea la viciu este cea mai bună cale pentru îmbunătățirea stării de sănătate. Sunt persoane care pot selecta cea mai bună metodă, dar exista și cealaltă categorie, extrem de numeroasă, pentru care este nevoie de consiliere. Aici intervine specialistul care după o investigație generală a organismului stabilește regulile cele mai simple care corespund lui și îl ajută în delimitarea clară a motivației.

Așa te lași mai ușor de fumat cu ajutorul plantelor

Valeriana este foarte utilă în această perioadă, deoarece calmează pofta de nicotină și ameliorează stările de anxietate, neliniște, insomnie și stres. Se poate lua pulbere de rădăcină uscată, de trei ori pe zi, câte un vârf de cuțit. Dacă nu îți surâde acestă metodă, poți folosi infuzia (o linguriță de plantă la o cană cu apă), care se bea seara la culcare, sau tinctura preparată din 20 g rizomi şi rădăcini de valeriană la 100 ml alcool de 60-70º, prin macerare, timp de 8 zile. Se iau 15-20 picături de trei ori pe zi, ultima doză seara, la culcare. Menta este recomandată adesea pentru tratamentul dependenței de nicotină și are efect de calmare și ridicare a moralului în perioada renunțării la fumat. Se beau maximum două căni pe zi, în mai multe etape.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com