Kombu este o algă comestibilă, bogată în nutrienți și substanțe benefice pentru organism. De aceea, este indicată în numeroase probleme de sănătate, cum sunt indigestiile, anemia, artrita reumatoidă, hipotiroidism. În plus, previne formarea tumorilor canceroase.

Îmbunătățirea digestiei

Kombu conține anumiți aminoacizi care ajută la descompunerea amidonului din bolul alimentar, ceea ce îmbunătățește digestia. Același efect îl au și fibrele. În plus, combate flatulența. Kombu mai conține și enzime digestive care fac ca legumele să fie mai ușor digerate.

Kombu poate preveni dezvoltarea cancerului

Toate algele pot preveni formarea tumorilor canceroase. Se știe că inflamațiile și stresul cronic oxidativ sunt factori de risc la dezvoltarea cancerului. Împreună cu alte alge, kombu este cunoscută pentru efectul antiinflamator. Consumul lor poate influența în bine și ciclul menstrual, pentru că reglează producția de estrogen. Mai ajută și la menținerea colesterolului în limite normale.

Un studiu al unor cercetători chinezi constată că alga kombu are efecte anticancerigene în cazul cancerului la ficat. Creșterea tumorilor a fost oprită în cazul șoarecilor de laborator care au fost injectați cu extract de alge.

Combate anemia

Conține fier și poate combate anemia. Astfel, corpul produce suficientă hemoglobină care transportă oxigenul la celule. Rezultatul: vei avea celule sănătoase, iar părul, piele și unghiile tale vor arăta asta.

Îmbunătățește funcționarea tiroidei

Conține iod, foarte important pentru funcționarea optimă a tiroidei. Poate ajuta persoanele care suferă de hipotiroidism. Corpurile noastre nu produc și nu stochează iodul, așa că este nevoie de un aport zilnic de iod.

Sursa foto: 123rf.com