Femeile aflate la menopauză și premenopauză se luptă cu o serie de simtome neplăcute. Depresia apare mai des în cazul lor. Dar nu ar trebui să ia aceste simptome ca pe o fatalitate. Există leacuri care le pot face să uite de neplăceri.

Tinctură care combate depresia

Tinctura din iarba de sunătoare favorizează stabilitatea emoțională, diminuând intensitatea acceselor de panică sau de furie și a stărilor de anxietate care apar în perioada menopauzei. Tratamentul constă în administrarea zilnică a patru lingurițe de tinctură diluate în apă, pe stomacul gol. Se mai poate prepara o tinctură dintrun amestec de plante, după cum urmează: sunătoare – 40 g, roiniță – 30 g, valeriană – 15 g și levănțică – 15 g. Toate se lasă la macerat 5-7 zile, în 700 ml alcool de 60%, iar apoi se filtrează. Preparatul se păstrează în sticle bine închise, de culoare închisă, la loc răcoros. În cazul tulburărilor mai puternice, pulberea din iarbă de sunătoare este foarte eficientă. Pentru aceasta, se ia o linguriță rasă la intervale de 4 ore, pe parcursul zilei.

Știai că…

..statisticile globale arată că una din patru femei suferă de depresie, în timp ce la bărbați raportul indică numai unul din zece?

…numărul femeilor care suferă de depresie este mai mare din cauza responsabilităților legate de întreținerea familiei, creșterea copiilor și, în multe cazuri, din cauza nesiguranței muncii?

…moștenirea genetică are un rol important în declanșarea depresiei, care se poate transmite de la o generație la alta? Totuși, persoanele în cauză nu prezintă aceleași tulburări comportamentale.

Sursa foto: 123rf.com