Din cauza creșterii nivelului de poluare de pe glob și nu numai, grija pentru sănătatea plămânilor ar trebui să fie o prioritate. De aceea, este important să știi cum să-ți îmbunătățești capacitatea pulmonară prin remedii naturale. Primul și cel mai important pas este să renunți la fumat. În afară de asta, există câteva moduri naturale prin care poți încerca să-ți îmbunătățești capacitatea pulmonară.

Citește și: Bolile se vindecă prin dans. Dansează, ca să-ți fie bine!

Cum să-ți îmbunătățești capacitatea pulmonară prin remedii naturale: Exerciții de respirație

Respirația profundă este una dintre cele mai bune metode de a-ți îmbunătăți capacitatea pulmonară. Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai ușoare metode.

Orice formă de exercițiu te poate ajuta să respiri mai bine și mai eficient. Bucură-te de activități precum înotul, joggingul sau drumețiile, pentru a-ți îmbunătăți capacitatea pulmonară.

Atunci când faci sport, dar și în restul timpului, nu uita să te hidratezi. Apa este un remediu pentru o mulțime de probleme legate de corpul nostru. Dacă vei bea apă în mod regulat, îți vei îmbunătăți fluxul sangvin, care, la rândul său, îți va menține plămânii hidratați și sănătoși.

Cum să-ți îmbunătățești capacitatea pulmonară prin alimentație

  • Consumă alimente iuți, cum sunt usturoiul sau ceapa. Te vor ajuta la reducerea colesterolului și la combaterea infecțiilor care afectează plămânii. Sunt de folos și alimentele iuți. De exemplu, ardeiul iute conține capsaicină, substanță care îmbunătățește fluxul sangin și combate infecțiile.
  • Nucile și semințele bogate în magneziu sunt bune pentru dieta ta. Acestea te mențin sănătoasă și contribuie la buna funcționare a plămânilor.
  • Consumă citrice în mod regulat. Fructele sunt bogate în vitamina C și ajută plămânii să transfere oxigenul la celelalte organe.
  • În mod similar, dovleacul bogat în vitamina C scade riscul de a face boli pulmonare. Morcovii au, de asemenea, aceeași proprietate și pot ajuta și la combaterea bolilor.
  • Bea un pahar de lapte cald amestecat cu o linguriță de turmeric în fiecare seară. Ajută la combaterea infecțiilor și a bolilor pulmonare.
  • Ghimbirul care are proprietăți antiinflamatorii ajută la curățarea plămânilor. Consumă-l crud, amestecă-l în mâncare sau prepară un ceai de ghimbir. Vezi care sunt și celelalte beneficii pentru sănătate ale ghimbirului.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com