Iaurtul are proprietăți terapeutice – stimulează digestia

Iaurtul stimulează digestia. Probioticele (bacterii benefice) pe care le conține combat problemele stomacului, mai ales constipația. Menține sănătatea intestinelor și a colonului, păstrând echilibrul florei bacteriene. Pentru a beneficia la maximum de calitățile iaurtului, asigură-te că acesta conține cel puțin un miliard de unități formatoare de colonii (UFC) de culturi vii. Cele mai multe branduri publică această informație pe site-urile lor sau poate fi găsită uneori pe ambalaj.

Iaurtul are proprietăți terapeutice – previne bolile cardiace

Un alt motiv de a consuma iaurt este că stimulează circulația sângelui. Previne bolile de inimă și hipertensiunea arterială. Pentru a beneficia de aceste calități, trebuie să consumi iaurt cu conținut mic de grăsime.

Dacă te întrebi ce iaurt să alegi, citește și: Iaurt grecesc sau iaurt normal, care e mai bun?

Iaurtul are proprietăți terapeutice – combate uscăciunea tenului

Iaurtul este excelent pentru hidratarea tenului. În plus, are efect antioxidant și antiinflamator, care poate vindeca pielea uscată și calma mâncărimile. Conține, în plus, acid lactic care combate microbii și bacteriile care pot cauza uscăciunea și iritarea pielii.

Iaurtul are proprietăți terapeutice. Cum folosești iaurtul pentru piele uscată și iritată

Aplică iaurt proaspăt pe mâini, picioare și față. Masează ușor până intră în piele. Lasă să acționeze 10 minute. După aceea fă duș și clătește cu apă călduță. Acțiunea ușor exfoliantă a iaurtului va înlătura pielea uscată. Poți face acest procedeu o dată pe zi.

Iaurtul are proprietăți terapeutice. Mască cu iaurt și papaya

Amestecă o jumătate de cană de iaurt și trei lingurițe de papaya zdrobită sau dată prin blender. Adaugă și câteva picături de suc de lămâie și o jumătate de linguriță de miere. Aplică pe piele și lasă să acționeze timp de 10 minute înainte să speli cu apă rece. Această mască se aplică o dată pe săptămână.

Poate ai vrea să gătești Supă marocană de iaurt

Dacă vrei să slăbești poți urma dieta cu iaurt și cartofi – slăbești 5 kilograme în 3 zile

Sursa foto: 123rf.com